LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
Za koru:
- 250 g čokoladnih napolitanki
- 50 g margarina
- 50 g mleka
Za fil:
- 550 ml slatke pavlake
- 2 kašike turske kafe
- 100 g šećera
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica arome vanile
- 1 kesica želatina
- 3 kašike narendane čokolade
Priprema:
Izmrvite napolitanke, pa u njih dodajte margarin istopljen na tihoj vatri sa mlekom. Sjedinite i prstima formirajte koru u kalupu za tortu. Za kafu, u 250 ml proključale vode sa šećerom dodajte dve kašike kafe i ostavite da se ohladi. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutite, dodajte rum i vanilu. Izmešajte da se sjedini. Dodajte ohlađenu kafu i pripremljen želatin. Umutite mikserom. Sipajte na koru i rasporedite. Ukrasite tortu rendanom čokoladom i ostavite u frižideru da se stegne, najmanje pet sati.
Možda vas zanima:
LENINA TORTA Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive
Neodoljiva torta sa kafom oduševiće i one koji ne vole slatko.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)