KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski specijalitet mekan kao pamuk, a zamirisaće cela kuća
Desert na kome su odrasle generacije.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Desert koji se smaže u trenu, a budi nostalgiju
Sočne i slatke, za prave sladokusce.

POSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Toliko su ukusne da će vam poći voda na usta
Prave se lako, a pojedu očas posla.
- 500 g krompira
- 350 g brašna
- 50 g putera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 5 kašika griza
- šljive
Za posipanje:
- 250 g prezli
- 80 g braon šećera
Priprema:
Skuvajte krompir, pa dok je još vruć dodajte braon šećer, so i jaja. Viljuškom ga izgnječite da napravite pire. Tome dodajte puter i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada se krompir prohladi, postepeno dodajte griz i brašno. Umesite rukama testo, koje treba da bude mekano. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i napravite rukama loptice. Zatim loptice malo spljoštite rukama, pa ubacite očišćenu šljivu. Sipajte ulje u vodu i ostavite da provri, zatim smanjite temperaturu i ubacite knedle. Dovoljno su kuvane kada isplivaju na površinu. Za to vreme u tiganj sipajte prezle i šećer i zajedno pržite dok ne dobiju rumenu boju. Uvaljajte dobro knedle u prezle sa braon šećerom. Sačekajte da se ohlade. Prijatno.

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
GOVORI MI DA MI NEĆE DATI MIRA: Ana Nikolić progovorila o SKANDALOZNIM pretnjama koje dobija od Korde, otkrila da li STRAHUJE od njega, pa umalo zaplakala: Njegov cilj je da... (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.
Komentari (0)