SOS OD BIBERA Savršeno se slaže sa svim vrstama mesa, a uspeće BAŠ svima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Nije potrebno vremena ni truda za pripremu, a dodaće šmek svakom jelu, naša preporuka je da ga dodate bifteku.

sos od bibera
Shutterstock

Potrebno je

  • 75 g maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika sveže mlevenog bibera
  • pola kašike bibera u zrnu
  • 4 pune kašike kisele pavlake
  • 1 jaje
  • po ukusu soli

Priprema:

Brašno propržite kratko na maslacu, dok ne dobije žutu boju. Dodajte po malo tople vode. U jednoj posudi pomešajte jaje sa kiselom pavlakom, pa sipajte u šerpu sa brašnom. Umešajte bibere, pa posolite. Pustite da se krčka nekoliko minuta, dok ne dobije gustinu sosa. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

šomloi galuška

ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče

17:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.

Komentari (0)

Loading