MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- krompir
- začini
Za preliv:
- 1 jaje
- malo mleka
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 230 stepeni. Na tiganju sa malo ulja propržite sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso i pržite. Posolite i pobiberite. Začinite po ukusu. Krompir oljuštite i operite, pa isecite na deblje kolutove. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Preko krompira sipajte polovinu mesa pa opet red krompira. Dodajte drugu polovinu mesa, pa završite sa krompirom. Nalijte malo vode i pokrijte aluminijumskom folijom. Na par mesta viljuškom probušite foliju. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Zatim, skinite foliju, pa prelijte umućenom smesom umutite jaja sa mlekom. Smanjite temperaturu na 200 stepeni, pa pecite musaku još pola sata. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RENDANA MUSAKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Služite toplo uz prilog po želji.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
LETNJA MUSAKA SA PAPRIKAMA Savršen vikend ručak, pola pleha nestane dok trepnete
Sočna i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)