POSNE BRESKVICE Sočni kolači koji se zovu kao poznato voće, a osvajaju od prvog zalogaja
Ni malo ne zaostaju za originalom, poćiće vam voda na usta.
Potrebno je
Za testo
- 1 šolja od 2dl vode
- 2 šolje od 2dl ulja
- 2 šolje od 2dl šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 900 g brašna
Za fil
- mrvice od dubljenih breskvica
- džem
- rum
Dodatno
- crvena boja za kolače
- kristal šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi sjedinite šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i prašak za pecivo. Ostavite da odstoji pola sata. Dodajte brašno pa lepo promešajte. Zatim uzimajte deo testa i valjajte kuglice. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi sjedinite mrvice, džem i rum da dobijete fil. Pripremljenim filom punite i spajajte prohlađene breskvice. Umačite obe strane breskvice u vodu sa crvenom bojom pa u kristal šećer. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima
Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)