POSNE BRESKVICE Sočni kolači koji se zovu kao poznato voće, a osvajaju od prvog zalogaja
Ni malo ne zaostaju za originalom, poćiće vam voda na usta.
Potrebno je
Za testo
- 1 šolja od 2dl vode
- 2 šolje od 2dl ulja
- 2 šolje od 2dl šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 900 g brašna
Za fil
- mrvice od dubljenih breskvica
- džem
- rum
Dodatno
- crvena boja za kolače
- kristal šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi sjedinite šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i prašak za pecivo. Ostavite da odstoji pola sata. Dodajte brašno pa lepo promešajte. Zatim uzimajte deo testa i valjajte kuglice. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi sjedinite mrvice, džem i rum da dobijete fil. Pripremljenim filom punite i spajajte prohlađene breskvice. Umačite obe strane breskvice u vodu sa crvenom bojom pa u kristal šećer. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRESKVICE Starinski kolači sa džemom koji bude nostalgiju na prošla vremena
Neodoljivi kolači nestaće sa stola čim se postave.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima
Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)