POSNE BRESKVICE Sočni kolači koji se zovu kao poznato voće, a osvajaju od prvog zalogaja
Ni malo ne zaostaju za originalom, poćiće vam voda na usta.

Potrebno je
Za testo
- 1 šolja od 2dl vode
- 2 šolje od 2dl ulja
- 2 šolje od 2dl šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 900 g brašna
Za fil
- mrvice od dubljenih breskvica
- džem
- rum
Dodatno
- crvena boja za kolače
- kristal šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi sjedinite šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i prašak za pecivo. Ostavite da odstoji pola sata. Dodajte brašno pa lepo promešajte. Zatim uzimajte deo testa i valjajte kuglice. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi sjedinite mrvice, džem i rum da dobijete fil. Pripremljenim filom punite i spajajte prohlađene breskvice. Umačite obe strane breskvice u vodu sa crvenom bojom pa u kristal šećer. Prijatno!
Možda vas zanima:

BRESKVICE Sočni kolači koje bude nostalgiju na bakinu kuhinju, slatki i aromatični
Fenomenalan slatkip osvojiće vas od prvog zalogaja.

AUSTRALIJSKI ČUPAVCI Svi vole Lamington kolače, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Čuveni australijski lamington kolači, kod nas poznati kao čupavci, prave se od savršenog čokolada-kokos spoja. Idealni za bilo koju svečanu ili slavsku trpezu, a uspeće svima.

RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.

BRESKVICE Starinski kolači sa džemom koji bude nostalgiju na prošla vremena
Neodoljivi kolači nestaće sa stola čim se postave.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)