LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
Potrebno je
Za testo:
- 4 jaja
- 4 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 2 kesice praška za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- šećer u prahu po želji
- cimet po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja sa šećerom i kesicom vanilinog šećera. Dodajte ulje, mleko pa postepeno sipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjedinite da nema grudvica. Polovinu smese za koru izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni, dok se ne uhvati korica. Za to vreme pripremite fil. Oljuštite i izrendajte jabuke pa ostavite da puste sok. Onda ih propržite u tiganju na malo ulja pa dodajte čašu šećera i kesicu vanilin šećera i cimeta. Izdinstajte dobro da se sjedine sastojci. Polupečenu koru filujte pripremljenim nadevom od jabuka, pa prelijte drugom polovinom smese za koru. Vratite u rernu da se do kraja ispeče. Pospite gotovu pitu šećerom u prahu, secite i služite.
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA VIŠNJAMA MIRIŠE NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a i dupla mera je malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
LENJA PITA S JABUKAMA ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI I dupla mera će biti malo
Mirisna i sočna, prste da poližete.
MIRISNI KOLAČ SA JABUKAMA Sve se pomeša i peče, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan!
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
BRZI KOLAČ SA JABUKAMA Jednostavni desert od sastojaka koje već imate u kući, a bolji niste jeli
Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)