MAKARONSI Neodoljivi desert zbog koga ćete imati osećaj da ste u Parizu, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Slatki "sendvičići" oduševiće vas na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

makaronsi
Shutterstock

Potrebno je

  • 210 g šećera u prahu
  • 95 g bademovog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 belanca
  • 50 g granuliranog šećera
  • polovina kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kapi roze gel boje za hranu

Za punjenje

  • 230 g neslanog putera
  • 360 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 kašike guste pavlake

Napomena: Navedena količina dovoljna je za 30 makaronsa.

Priprema

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer u prahu, bademovo brašno i polovinu kašičice soli pa umutite mikserom, na najmanjoj brzini. U zasebnoj posudi umutite belanca i preostalu polovinu kašičice soli, dok ne dobijete penu. Dodajte granulirani šećer dok se potpuno ne sjedini. Mutite dok ne dobijete čvrstu smesu. Umešajte vanilu pa mutite dok se smesa ne sjedini. Sipajte boju za hranu pa nastavite da mutite. U kesu sa okruglim vrhom stavite testo. Na pleh obložen pek papirom ređajte makaronse u krugovima od 3 cm, na razmaku od najmanje 2 cm. Pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat, dok se ne osuše. Pecite 17 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Kad se podignu i zalepe za papir znaćete da su gotovi. U jednoj posudi umutite puter dok ne postane svetao. Zatim pospite šećerom u prahu pa mutite dok smesa ne postane kompaktna. Umešajte vanilu pa mutite, a potom dodajte pavlaku, kašiku po kašiku. Mutite dok se smesa ne sjedini. Puter krem sipajte u kesu sa okruglim vrhom. Na jednu koru makaronsa nanesite kašičicu krema. Poklopite je drugom korom, da dobijete sendvič. Ponovite postupak i za preostalih 29 makaronsa. Ostavite 24 sata, u hermetički zatvorenoj posudi, da se dobro stegne. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading