BANANA ČIZKEJK Neodoljivi voćni desert ukusa koji govori 1000 jezika, za pravo uživanje
Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Za fil:
- 500 g krem sira
- 200 g šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 3 jaja
- 3 velike banane, zrele i izgnječene
- 200 ml pavlake za šlag
Za preliv:
- 2 velike banane, isečene na kolutiće
- 100 g tamne čokolade
- 50 ml mleka
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom. Utisnit u kalup obložen papirom za pečenje pa stavite fil. Mikserom umutite krem sir sa šećerom dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte jaja sa vanilinim ekstraktom postepeno, uz neprestano mešanje. Umutite zgnječene banane. Dodajte pavlaku za šlag pa sjedinite. Preko kore od keksa nanesite fil. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pecite kolač oko pola sata pa ostavite da se postepeno hladi. Čokoladu otopite sa mlekom na tihoj vatri dok smesa ne postane glatka. Na kraju, poređajte banana kolutiće pa prelijte otopljenom čokoladom preko kolača.
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)