BANANA ČIZKEJK Neodoljivi voćni desert ukusa koji govori 1000 jezika, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

15:15

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.

banana čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:
 
Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa 
  • 100 g otopljenog putera

Za fil:

  • 500 g krem sira 
  • 200 g šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 3 jaja
  • 3 velike banane, zrele i izgnječene
  • 200 ml pavlake za šlag

 

Za preliv:

  • 2 velike banane, isečene na kolutiće
  • 100 g tamne čokolade
  • 50 ml mleka

Priprema:
 
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom. Utisnit u kalup obložen papirom za pečenje pa stavite fil. Mikserom umutite krem sir sa šećerom dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte jaja sa vanilinim ekstraktom postepeno, uz neprestano mešanje. Umutite zgnječene banane. Dodajte pavlaku za šlag pa sjedinite. Preko kore od keksa nanesite fil. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pecite kolač oko pola sata pa ostavite da se postepeno hladi. Čokoladu otopite sa mlekom na tihoj vatri dok smesa ne postane glatka. Na kraju, poređajte banana kolutiće pa prelijte otopljenom čokoladom preko kolača.

@moja.trpeza PRIRODNI UKUS: BEZ VEGETE – SAVRŠENA DOMAĆA SUPA Sastojci: 200g šargarepe 300g crnog luka 300g pilećeg fileta Peršun po želji So Ulje Biber Priprema: 1. Sitno iseckajte crni luk i rendajte šargarepu, pa dinstajte dok ne omekšaju. 2. Pileći file skuvajte, ohladite, a zatim isčupkajte. 3. U smesu s povrćem dodajte pileći file, peršun, so i biber. 4. Sve sjedinite u blenderu dok ne postane kašasto. 5. Smesu sipajte u kalupe i ostavite da se stegne. Dobili ste zdravu verziju pileće supe, potpuno bez Vegete! #trpeza #recepti #recept #supa #domacasupa #recepticorbe #trpeza #mojatrpeza #brziobrok #zdravobrok #zdravasupa ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading