MOCART TORTA Očaravajuća poslastica sa čokoladom i pistaćima, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
Potrebno je
Za koru
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
Za fil
- 500 ml pavlake
- 2 kesice kremfiksa
- 150 g čokolade
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g marcipana
- 50 g nepečenih i neslanih pistaća
Za glazuru
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- malo ulja
Priprema
Prvo belanca umutite sa šećerom pa dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. Tome dodajte prethodno umućen maslac s otopljenom čokoladom i sve izmešajte. Zatim dodajte brašno i sve polako promešajte žicom. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Onda pustite da se prohladi. Podelite kore na 2 dela. Napravite fil tako što ćete da umutite pavlaku sa kremfiksom pa dodate istopljenu čokoladu i lešnike. Filujte donju koru trećinom fila pa preko njega stavite razvučenu koru od marcipana koji ste pomešali sa pistaćima. Na marcipan stavite drugu trećinu fila, pa drugu koru. Celu tortu premažite preostalim filom. Stavite tortu u frižider da se dobro stegne pa je prelijte glazurom i dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)