MOCART TORTA Očaravajuća poslastica sa čokoladom i pistaćima, ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.

mocart torta
Shutterstock

Potrebno je

Za koru

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g čokolade

Za fil

  • 500 ml pavlake
  • 2 kesice kremfiksa
  • 150 g čokolade
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 200 g marcipana
  • 50 g nepečenih i neslanih pistaća

Za glazuru

  • 100 g bele čokolade
  • 100 g crne čokolade
  • malo ulja

Priprema

Prvo belanca umutite  sa šećerom pa dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. Tome dodajte prethodno umućen maslac s otopljenom čokoladom i sve izmešajte. Zatim dodajte brašno i sve polako promešajte žicom. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.  Onda pustite da se prohladi. Podelite kore na 2 dela. Napravite fil tako što ćete da umutite pavlaku sa kremfiksom pa dodate istopljenu čokoladu i lešnike. Filujte donju koru trećinom fila pa preko njega stavite razvučenu koru od marcipana koji ste pomešali sa pistaćima. Na marcipan stavite drugu trećinu fila, pa drugu koru. Celu tortu premažite preostalim filom. Stavite tortu u frižider da se dobro stegne pa je prelijte glazurom i dekorišite po želji.

@moja.trpeza Melanzane alle parmigiana Sastojci: 1 patlidžan 100g rendanog sira 100ml pelata 50g parmezana Priprema: Iseckajte patlidžan, izgrilujte i ohladite. U posudu za pečenje sipajte pelat, pa složite red patlidžana, rendanog sira i parmezana. Ponovite postupak i završite sa kašikom pelata. Zapečite 10 minuta na 200°C. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #melanzane ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading