MOKA KOCKE Desert sa kafom koji se topi u ustima, a savršeno ide uz omiljeni napitak
Neodoljivi slatkiš raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 80 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 10 g kakao praha
- 1 kašika instant kafe
- 4 žumanca
- 50 g kristal šećera
- 1/4 kašičice soli
- 60 g mleka
- 50 g biljnog ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za šne:
- 4 belanca
- 50 g šećera u prahu
- pola kašičice sirćeta
Za sirup:
- 80 g mleka
- 15 g šećera
Za kremu:
- 100 g slatke pavlake
- 50 g tamne čokolade (oko 58% kakaa)
- 2 g instant kafe
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- prstohvat soli
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Kašiku instant kafe pomešajte sa 60 ml vrućeg mleka, pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte šećer sa 4 žumanca pa mutite dok se ne istopi. Onda sipajte ulje, pa nastavite da mutite. Sipajte mleko sa kafom pa sve dobro sjedinite. Umešajte jednu kašičicu vanilinog ekstrakta pa umešajte. Zatim dodajte prosejano brašno, 10 g kakao praha, so, prašak za pecivo, sve to kroz sito.Pomešajte pa ostavite sa strane.Pleh obložite pek papirom. Zasebno umutite penasto belanca sa sirćetom. Polako umešajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim dodajte trećinu šnea u žumanca pa blago umešajte. Polako dodajte ostatak pa sjedinite smesu. Onda ravnomerno izlijte u kalup i rasporedite smesu. Pecite 20 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zagrejte mleko sa šećerom dok se ne rastvori, pa ostavite da se prohladi. Na tihoj vatri zagrejte slatku pavlaku. Onda dodajte čokoladu i instant kafu,pa mešajte sve dok se ne otope. Ostavite u frižideru da se stegne. Potom dodajte 300 ml slatke pavlake sa prah šećerom i soli i mutite. Prohlađen biskvit prelijte sirupom pa ravnomerno nanesite krem. Odozgo stavite kakao uz pomoć sita. Pustite kolač da se ohladi bar 2 do 3 sata pre služenja.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.
TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)