ITALIJANSKI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, a nije tiramisu
Neodoljiv i kremast, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 240 g brašna
- 2 velika jajeta
- 140 g smeđeg šećera
- 250 ml kafe
- 100 g rastopljenog putera
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 25 g skroba
- 50 g čokoladnih komadića
Za glazuru:
- 50 g šećera u prahu
- 15 ml kafe
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiju stavite brašno i skrob, pa dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli. Promešajte dobro, pa otopite puter i ostavite da se prohladi. U zasebnu činiju ubacite smeđi šećer, dva jajeta i vanilin ekstrakt pa dobro umutite. Zatim, dodajte malo po malo otopljenog putera, uz mućenje. Dodajte brašno i kafu, uz mućenje, pa ubacite čokoladne komadiće. Dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Šećer u prahu pomešajte sa kafom, pa pripremljenom glazurom prelijte kolač. Na kraju, dekorišite zrnima kafe. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.
TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)