ITALIJANSKI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, a nije tiramisu
Neodoljiv i kremast, bićete oduševljeni.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SLATKI KOLAČ SA KAFOM Neodoljivi desert koji se topi u ustima, u spoju sa omiljenim napitkom
Ako volite slatkiše, ovaj sa kafom ćete obožavati.

KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, ovakav do sada niste jeli
Ako volite kafu, ovaj desert ćete obožavati.

ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Čuveni italijanski specijalitet sa kafom, savršenog ukusa
Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.

TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
- 240 g brašna
- 2 velika jajeta
- 140 g smeđeg šećera
- 250 ml kafe
- 100 g rastopljenog putera
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 25 g skroba
- 50 g čokoladnih komadića
Za glazuru:
- 50 g šećera u prahu
- 15 ml kafe
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiju stavite brašno i skrob, pa dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli. Promešajte dobro, pa otopite puter i ostavite da se prohladi. U zasebnu činiju ubacite smeđi šećer, dva jajeta i vanilin ekstrakt pa dobro umutite. Zatim, dodajte malo po malo otopljenog putera, uz mućenje. Dodajte brašno i kafu, uz mućenje, pa ubacite čokoladne komadiće. Dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Šećer u prahu pomešajte sa kafom, pa pripremljenom glazurom prelijte kolač. Na kraju, dekorišite zrnima kafe. Bon appetit!

NEODOLJIVI KEKSIĆI OD OVSA Savršeno idu uz kafu ili čaj
Slatki i savršeni, za bilo koje doba dana.

POSNE OBLANDE Sitni kolači kao iz bakine kuhinje, ukusa koji priča priče
Savršene za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

ČOKOLADNI MUS OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se očas posla, a nikad kremastiji
Pravi se lako, a pojede brzo.

POSNE PUNJENE KROFNE SA DŽEMOM Biće mekane i vazdušaste, prste da poližete
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

ITALIJANSKI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, a nije tiramisu
Neodoljiv i kremast, bićete oduševljeni.
Komentari (0)