KARPATI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, osvojiće vas od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Svaki zalogaj je raj za nepca, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

karpati kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 1 čaša vode
  • 100 g putera
  • 1 čaša brašna
  • 4 jaja
  • prstohvat soli

Za krem:

  • 1 l mleka
  • 2 pudinga od vanile 
  • 6 kašika šećera
  • 200 g putera

Za dekoraciju:

  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpi zagrejte vodu, puter i prstohvat soli. Nakon što provri, skinite sa vatre i dodajte brašno, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pustite 10 minuta da se prohladi, pa dodajte jedno po jedno jaje, uz mešanje. Smesu podelite na 2 dela. Izlijte u plehove obložene pek papirom.Pecite svaku koru oko 20-25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zakuvajte puding sa mlekom i šećerom. Kada se prohladi, puter penasto umutite i sjedinite sa prohlađenim pudingom u gladak krem. Preko jedne kore stavite krem, pa prekrijte sa drugom korom. Pospite kolač šećerom u prahu. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading