KARPATI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, osvojiće vas od prvog zalogaja
Svaki zalogaj je raj za nepca, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za testo:
- 1 čaša vode
- 100 g putera
- 1 čaša brašna
- 4 jaja
- prstohvat soli
Za krem:
- 1 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 200 g putera
Za dekoraciju:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpi zagrejte vodu, puter i prstohvat soli. Nakon što provri, skinite sa vatre i dodajte brašno, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pustite 10 minuta da se prohladi, pa dodajte jedno po jedno jaje, uz mešanje. Smesu podelite na 2 dela. Izlijte u plehove obložene pek papirom.Pecite svaku koru oko 20-25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zakuvajte puding sa mlekom i šećerom. Kada se prohladi, puter penasto umutite i sjedinite sa prohlađenim pudingom u gladak krem. Preko jedne kore stavite krem, pa prekrijte sa drugom korom. Pospite kolač šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK BOLJI OD SVAKE TORTE Dva fila, sočne kore i preliv od čokolade
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
DALMATINSKA ROŽATA SE TOPI U USTIMA Neodoljivi kolač sa ukusom Mediterana
Bićete raspamećeni ukusom.
ŠOMLOI GALUŠKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mađarski desert za zaljubljene ukusa koji se pamti
Godine 1956, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)