ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKA MIRINE KUHINJE Poslastica koja miriše na dom
Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- 500 g brašna
- pola paketića svežeg kvasca
- supena kašika šećera
- 2 žumanca
- prstohvat soli
- 60 g masti ili putera
Za fil:
- 125 ml mleka
- 300 g mlevenog maka
- 200 g šećera
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zakuvajte mleko pa skinite sa šporeta i dodajte kašiku šećera. Dodajte izdrobljen svež kvasac i malo brašna pa ostavite da se aktivira. Zasebno umutite dva žumanca pa dodajte u aktiviran kvasac. Dobro promešajte pa sipajte u vanglu sa brašnom i malo soli. Zamesite testo pa ga ostavite da narasta, na pobrašnjenoj radnoj površini. Pustite da mleko provri pa umešajte mak i šećer. Fil zakuvajte pa skinite sa ringle i pustite da se prohladi. Podelite nadošlo testo na 3 dela. Oklagijom razvucite u oblik pravougaonika svaki deo pa premažite mašću i puterom. Nafilujte filom od maka pa zarolajte u oblik štrudle. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zatim svaku štrudlu premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
BAKINA ŠTRUDLA SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Jednostavna, a ukusa da ti pamet stane
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA MAMI NA ZALOGAJ VIŠE Zbog nje komšije same dolaze
Mekana i sočna, prste da poližete.
ŠTRUDLA SA ORASIMA MIRIŠE NA LJUBAV Mekana kao duša i sočna, nema joj ravne
Super ide uz čaj ili kafu.
BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)