JEFTIN I ZDRAV DORUČAK Najkremastija palenta, preukusno tradicionalno jelo

alo.rs

09:18

Slatki kutak 0

Šta sve može da izleči kukuruzno brašno: Moćna palenta nije samo ukusno jelo

JEFTIN I ZDRAV DORUČAK Najkremastija palenta, preukusno tradicionalno jelo
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 4 šolje vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja palente
  • 3 kašike maslaca
  • pola šolje sveže narendanog parmezana

 

Priprema:

U posudu za kuvanje srednje veličine stavite vodu, dodajte so i pustite da voda proključa.
Lagano istresite palentu, ali u isto vreme konstantno mešajte smesu kako ne bi ostalo grudvica.
Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje mešajte smesu sve dok se palenta dovoljno ne zgusne.
Kada se skuva sklonite je sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija.
Ako želite, možete dodati i parmezan.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading