DRUŽENJE JE SLAĐE UZ VOĆNE KORPICE Prave se brzo i lako, a još brže se pojedu
Možete eksperimentisati u njihovoj pripremi.
Praznične korpice
Sastojci:
Za korpice:
1/2 kesice praška za pecivo
150 g brašna
50 g putera
2 žumanceta
2 kašike kisele pavlake
so
Za krem:
250 g rikota sira
5 kašika šećera
150 ml mleka
2 jajeta
prstohvat mlevenog cimeta
1 kašika kakaoa
Priprema:
Sve sastojke za korpice pomešajte i umesite mekše testo i ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata. Modle za korpice podmažite sa malo masti. Otkinite malo testa, rastanjite oklagijom i ubacite u modlu. Lagano pritisnite prstima da se lepo oblikuje. Preko njih stavite papir za pečenje i malo pasulja koji će sprečiti da se korpica deformiše. Pecite na 170 stepeni oko 15 minuta. Umutite jaje pa dodajte šećer, mleko i cimet. Sjedinite i dodajte rikoti. Smesu prepolovite i u jedan deo ubacite kakao. Filujte gotove korpice sa dva krema, pa pecite još 5 minuta na istoj temperaturi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVAJUĆI UKUS ZA PAMĆENJE Uz kocke od limete, urmi i kokosovog brašna poželećete egzotiku!
Prost i jednostavan recept, probudiće vaša čula.
ČOKO+VISKI=DOBITNA KOMBINACIJA Napravite ultimativnu kremastu čaroliju
Očaraće vas spoj ovih kombinacija.
SAVRŠENA VAZDUŠASTA KREMASTA POSLASTICA Čoko mus sa TAJNIM začinom idealan za kraj radne nedelje
Ukus će vas fascinirati.
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)