BOŽANSTVENI DESERT VRHUNSKOG UKUSA Domaća torta sa kremom od bele čokolade, neuporedivo bolja od bilo koje druge
Toliko kremasta da se topi u ustima, a pravi se super lako
Sastojci
biskvit:
– 300 g šećera
– 170 g pšeničnog brašna
– 80 g kakao praha
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– prstohvat sode bikarbone
- prstohvat soli
– 2 jaja
– 180 ml mleka
- 6 kašika biljnog ulja
– 180 ml vrele vode
– 1 kašika ekstrakta vanile
Krem:
- 3 jaja
– 150 g šećera
– 100 g bele čokolade za kuvanje
– 200 g putera ili margarina
– 100 g šećera u prahu
Ganač krema:
– 200 ml pavlake za šlag
– 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Priprema keksa: Pomešajte šećer, brašno, kakao, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u dubokoj posudi. U drugoj posudi pomešajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile.
Polako dodajte mešavinu jaja u suve sastojke dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte vrelu vodu, lagano promešajte i sipajte smesu u pripremljeni veći pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Potpuno ohladite.
Priprema kreme: U posudi dobro izmiksajte jaja zajedno sa šećerom i stavite na paru. Mešajte dok se krema ne zgusne. Dodajte čokoladu u smesu i povremeno mešajte dok se čokolada ne otopi. Skloniti sa pare i ostaviti da se krema ohladi.
Kada se krema dovoljno ohladi, penasto izmiksajte puter sa šećerom u prahu i u smesu postepeno dodajte krem od jaja. Biskvit iseći na tri jednaka dela i filovati kremom. Prelijte tortu ganache kremom od kreme i čokolade. Ukrasite po želji.
Možda vas zanima:
KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875 GODINE Jednostavna, bogata i mekana
Ukućani će stajati u redu za još.
IDEALNA ZA IZNENADNE GOSTE Voćna torta za 15 minuta, ukus lagan i osvežavajući
Moguće je praviti je i sa bilo kojim drugim voćem, koje imate ili volite. Gotova za 15 minuta
NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne
RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama
Vikend je idealan da se počastite ovom prelepom tortom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)