BOŽANSTVENI DESERT VRHUNSKOG UKUSA Domaća torta sa kremom od bele čokolade, neuporedivo bolja od bilo koje druge
Toliko kremasta da se topi u ustima, a pravi se super lako

Sastojci
Možda vas zanima:

NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne
RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama
Vikend je idealan da se počastite ovom prelepom tortom.

UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite

NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više
biskvit:
– 300 g šećera
– 170 g pšeničnog brašna
– 80 g kakao praha
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– prstohvat sode bikarbone
- prstohvat soli
– 2 jaja
– 180 ml mleka
- 6 kašika biljnog ulja
– 180 ml vrele vode
– 1 kašika ekstrakta vanile
Krem:
- 3 jaja
– 150 g šećera
– 100 g bele čokolade za kuvanje
– 200 g putera ili margarina
– 100 g šećera u prahu
Ganač krema:
– 200 ml pavlake za šlag
– 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Priprema keksa: Pomešajte šećer, brašno, kakao, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u dubokoj posudi. U drugoj posudi pomešajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile.
Polako dodajte mešavinu jaja u suve sastojke dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte vrelu vodu, lagano promešajte i sipajte smesu u pripremljeni veći pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Potpuno ohladite.
Priprema kreme: U posudi dobro izmiksajte jaja zajedno sa šećerom i stavite na paru. Mešajte dok se krema ne zgusne. Dodajte čokoladu u smesu i povremeno mešajte dok se čokolada ne otopi. Skloniti sa pare i ostaviti da se krema ohladi.
Kada se krema dovoljno ohladi, penasto izmiksajte puter sa šećerom u prahu i u smesu postepeno dodajte krem od jaja. Biskvit iseći na tri jednaka dela i filovati kremom. Prelijte tortu ganache kremom od kreme i čokolade. Ukrasite po želji.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.
Komentari (0)