NAŠE BAKE SU GA ČESTO PRAVILE Kolač sa čokoladom i orahom, iz tepsije nestaje u trenu
Kolač koji se razgrabi čim se iznese na sto. Kombinacija oraha, čokolade i keksa niko ne može odoleti
Sastojci za biskivit:
- 1 jaje,
- 180 g šećera,
- 100 ml ulja,
- 200 ml mleka,
- 50 g mlevenih oraha,
- 150 g brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 vanilin šećer
Sastojci za kremu:
- 125 g margarina,
- 100 g čokolade za kuhanje,
- 250 ml mleka,
- 8 kašika šećera,
- 230 g mlevenih oraha
Za dekoraciju:
- mleveni orah
Priprema: Za kolač s orasima i čokoladom posudu staviti jaje pa dodati šećer, ulje, mleko, vanilin šećer, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene orahe pa sjediniti mikserom.
Tepsiju dimenzija 21 x 24 cm puljiti i posuti s brašnom ili obložiti pek papirom. Pripremljenu smesu za biskvit izliti u tepsiju i lepo rasporedite smesu. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30-35 minuta.
Za kremu u odgovarajuću posudu staviti narezani margarin, iskidanu čokoladu za kuvanje, mleko i šećer. Kuvati na niskoj temperaturi dok se sastojci ne istope. Posudu skloniti s ringle pa dodati mlevene orahe i sve sjediniti u finu, glatku kremu. Vruću kremu preliti preko biskvita i ujednačeno rasporediti. Kolač s orasima i čokoladom treba da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Posuti ga s mlevenim orasima i rezati u željene oblike, štanglice, kocke…
Možda vas zanima:
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Kolač san snova, bolji ne postoji
Najkremastija polastica koja se pojede za 15 minuta
KOLAČ ZA PONOS Savršena poslastica Mačje šape, lepša os svakog keksa
Ukus ovih keksića je zaista predivan...idealni su za grickanje uz kafu, čaj
GLAMUROZNO VELIČANSTVENA POSLASTICA Torta Greta Garbo, prefinjen ukus za Oskara
Predivna torta u kojoj je kombinacija oraha, krema od žumanaca, prženog šećera i čokolade
ČISTA ČAROLIJA Kolač sa jabukam, najlepša poslastica koja sladi i osvežava
Veoma lako i brzo se pravi, a miriše na detinjstvo
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)