KAD VAM SE JEDE NEŠTO SLATKO Najbrža čokoladna torta, kremasta, sočna, ukusna, baš kako treba
Ako nemate vremena za torte ili ako ne volite da ih spremate ovo ćete zavoleti i pravi je uvek. Bukvalno za svaku priliku, slave, rođendane i ostala slavlja
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za torte (četvrtaste)
- 750 ml mleka
- 7 kašika šećera
- 2 pudinga od čokolade
- 125 g margarina
- 1/2 l slatke pavlake (može i šlag)
- 250 g eurokrema
Priprema:
Skuvati puding. Ostaviti malo da se prohladi.
Slatku pavlaku umutiti u drugu posudu.
Pošto dodajemo margarin, on se mora posebno umutiti. Prohlađen puding dodati u margarin i mutiti mikserom.
Dodati dve tri kašike slatke pavlake i dodati eurokrem. Sve dobro umutiti, ali ne previše da se fil ne bi stegao, da može da se lepo razmazuje.
Slagati kore na poslužavnik (zvono ili kalup, u šta pravite, mogu kore da budu i okrugle sve zavisi šta više volite, ja sam za četvrtaste više).
Staviti prvu koru, natopiti mlekom (može i kafa, kapućino, lepo je, provereno). Ne natapati previše da se ne bi raspale pogotovo ne prvu.
Onda naneti jednu trećinu fila, pa onda slatku pavlaku. Ponoviti postupak sa sve tri kore.
Ja ukrašavam sa lešnicima, seckanim, ali može bilo sa čim drugim šta više volite.
Ostaviti da se ohladi.
Možda vas zanima:
UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite
NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više
PRAZNIČNA POSLASTICA BROJ JEDAN Kockasta torta sa filom od vanile, savršenstvo dobrog ukusa
Stari raskošni klasik, svi će se obradovati prepoznatljivom ukusu porodične sreće
NAJJEFTINIJA I NAJBRŽA POSLASTICA Torta "Lenja žena", vredna svake hvale
Uglavnom je to keks, bananice, maline i eurokrem, a mogu da se koriste i orasi, lešnici, jafa keks
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)