KAD VAM SE JEDE NEŠTO SLATKO Najbrža čokoladna torta, kremasta, sočna, ukusna, baš kako treba

slatkatradicija.rs/trpeza.rs

17:31

Slatki kutak 0

Ako nemate vremena za torte ili ako ne volite da ih spremate ovo ćete zavoleti i pravi je uvek. Bukvalno za svaku priliku, slave, rođendane i ostala slavlja

KAD VAM SE JEDE NEŠTO SLATKO Najbrža čokoladna torta, kremasta, sočna, ukusna, baš kako treba
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za torte (četvrtaste)
  • 750 ml mleka
  • 7 kašika šećera
  • 2 pudinga od čokolade
  • 125 g margarina
  • 1/2 l slatke pavlake (može i šlag)
  • 250 g eurokrema

Priprema:

Skuvati puding. Ostaviti malo da se prohladi.

Slatku pavlaku umutiti u drugu posudu.

Pošto dodajemo margarin, on se mora posebno umutiti. Prohlađen puding dodati u margarin i mutiti mikserom.

Dodati dve tri kašike slatke pavlake i dodati eurokrem. Sve dobro umutiti, ali ne previše da se fil ne bi stegao, da može da se lepo razmazuje.

Slagati kore na poslužavnik (zvono ili kalup, u šta pravite, mogu kore da budu i okrugle sve zavisi šta više volite, ja sam za četvrtaste više).

Staviti prvu koru, natopiti mlekom (može i kafa, kapućino, lepo je, provereno). Ne natapati previše da se ne bi raspale pogotovo ne prvu.

Onda naneti jednu trećinu fila, pa onda slatku pavlaku. Ponoviti postupak sa sve tri kore.

Ja ukrašavam sa lešnicima, seckanim, ali može bilo sa čim drugim šta više volite.

Ostaviti da se ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading