PRIPREMA ZDRAVOG JELA ČAS POSLA Veganski slatkiš zarobiće vaše srce
Jako neobičan, ali dopadljiv desert.
Veganski slatkiš s cveklom
Sastojci:
250 g brašna
350 g kuvane cvekle
300 ml ulja
5 jaja
3 kašičice praška za pecivo
100 g kakaoa
300 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer i so. Kuvanu cveklu izblendirajte, a potom dodajte ulje i ekstrakt vanile. Ubacite jaja i dobro sve pomešajte. Potom u smesu dodajte brašno i sve dobro izmešajte. Smesu ulijte u duguljast kalup namazan uljem i posut brašnom te pecite 70-80 minuta na 175 stepeni. Ako posle 60 minuta počne da zagoreva po vrhu, prekrijte alu-folijom. Kad se ohladi pospite s malo kakaoa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREUKUSAN I ZDRAV NAMAZ ZA SVAKI DAN Ružičasti humus ješćete i za doručak i za večeru
Zavolećete i cveklu i leblebije.
JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha
Uz slatku pavlaku, biće pun pogodak.
KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)