PRIPREMA ZDRAVOG JELA ČAS POSLA Veganski slatkiš zarobiće vaše srce
Jako neobičan, ali dopadljiv desert.
Veganski slatkiš s cveklom
Sastojci:
250 g brašna
350 g kuvane cvekle
300 ml ulja
5 jaja
3 kašičice praška za pecivo
100 g kakaoa
300 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer i so. Kuvanu cveklu izblendirajte, a potom dodajte ulje i ekstrakt vanile. Ubacite jaja i dobro sve pomešajte. Potom u smesu dodajte brašno i sve dobro izmešajte. Smesu ulijte u duguljast kalup namazan uljem i posut brašnom te pecite 70-80 minuta na 175 stepeni. Ako posle 60 minuta počne da zagoreva po vrhu, prekrijte alu-folijom. Kad se ohladi pospite s malo kakaoa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREUKUSAN I ZDRAV NAMAZ ZA SVAKI DAN Ružičasti humus ješćete i za doručak i za večeru
Zavolećete i cveklu i leblebije.
JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha
Uz slatku pavlaku, biće pun pogodak.
KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)