PRIPREMA ZDRAVOG JELA ČAS POSLA Veganski slatkiš zarobiće vaše srce
Jako neobičan, ali dopadljiv desert.
Veganski slatkiš s cveklom
Sastojci:
250 g brašna
350 g kuvane cvekle
300 ml ulja
5 jaja
3 kašičice praška za pecivo
100 g kakaoa
300 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer i so. Kuvanu cveklu izblendirajte, a potom dodajte ulje i ekstrakt vanile. Ubacite jaja i dobro sve pomešajte. Potom u smesu dodajte brašno i sve dobro izmešajte. Smesu ulijte u duguljast kalup namazan uljem i posut brašnom te pecite 70-80 minuta na 175 stepeni. Ako posle 60 minuta počne da zagoreva po vrhu, prekrijte alu-folijom. Kad se ohladi pospite s malo kakaoa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREUKUSAN I ZDRAV NAMAZ ZA SVAKI DAN Ružičasti humus ješćete i za doručak i za večeru
Zavolećete i cveklu i leblebije.
JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha
Uz slatku pavlaku, biće pun pogodak.
KREMASTO I UKUSNO ZADOVOLJSTVO Piletinu u sosu od pečuraka može da napravi svako
Uz dodatak vina postaće vam omiljeno jelo.
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)