UKUSNO TESTO i kiselo-slatki nadev recept su za TART IZ SNOVA
Tart je tradicionalno francusko jelo koje se može pripremiti i u slatkoj i u slanoj verziji. Za ukusan tart najvažnije je testo i kalup koji mu daje specifičan okrugli izgled niske torte.
Malo drugačiji tart
Sastojci:
100 g putera
150 g brašna
70 g smeđeg šećera
4 kašike hladne vode
5 crvenih pomorandži
1 jaje
2 kašike slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
1 prstohvat soli
Priprema:
Od putera, brašna, hladne vode i soli zamesite testo. Radite brzo da ne postane previše gnjecavo, pa ga umotajte u foliju i stavite u frižider na najmanje pola sata. Oljuštite crvene pomorandže i očistite ih od belih delova. Isecite ih na kolutove. Stavite ih na vreli tiganj, pospite sa malo smeđeg šećera i vanilin šećera. Kad se šećer karamelizuje, skinite s ringle i dodajte ekstrakt. Ivicu uvijte ka unutra. Pomešajte jaje i slatku pavlaku i premažite ivicu. Pospite ostatkom šećera i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA ZA SVAKU PRILIKU Ovakav čizkejk još uvek niste PROBALI!
Svi su oduševljeni!
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.
POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Krempita po bakinom receptu očaraće vas odmah!
Neodoljivog je ukusa.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)