UKUSNO TESTO i kiselo-slatki nadev recept su za TART IZ SNOVA
Tart je tradicionalno francusko jelo koje se može pripremiti i u slatkoj i u slanoj verziji. Za ukusan tart najvažnije je testo i kalup koji mu daje specifičan okrugli izgled niske torte.
Malo drugačiji tart
Sastojci:
100 g putera
150 g brašna
70 g smeđeg šećera
4 kašike hladne vode
5 crvenih pomorandži
1 jaje
2 kašike slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
1 prstohvat soli
Priprema:
Od putera, brašna, hladne vode i soli zamesite testo. Radite brzo da ne postane previše gnjecavo, pa ga umotajte u foliju i stavite u frižider na najmanje pola sata. Oljuštite crvene pomorandže i očistite ih od belih delova. Isecite ih na kolutove. Stavite ih na vreli tiganj, pospite sa malo smeđeg šećera i vanilin šećera. Kad se šećer karamelizuje, skinite s ringle i dodajte ekstrakt. Ivicu uvijte ka unutra. Pomešajte jaje i slatku pavlaku i premažite ivicu. Pospite ostatkom šećera i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA ZA SVAKU PRILIKU Ovakav čizkejk još uvek niste PROBALI!
Svi su oduševljeni!
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.
POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Krempita po bakinom receptu očaraće vas odmah!
Neodoljivog je ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)