UKUSNO TESTO i kiselo-slatki nadev recept su za TART IZ SNOVA

alo.rs/I. V:

17:27

Slatki kutak 0

Tart je tradicionalno francusko jelo koje se može pripremiti i u slatkoj i u slanoj verziji. Za ukusan tart najvažnije je testo i kalup koji mu daje specifičan okrugli izgled niske torte.

UKUSNO TESTO i kiselo-slatki nadev recept su za TART IZ SNOVA
Shutterstock

 

Malo drugačiji tart

Sastojci:

100 g putera

150 g brašna

70 g smeđeg šećera

4 kašike hladne vode

5 crvenih pomorandži

1 jaje

2 kašike slatke pavlake

1 kesica vanilin šećera

1 prstohvat soli

Priprema:

Od putera, brašna, hladne vode i soli zamesite testo. Radite brzo da ne postane previše gnjecavo, pa ga umotajte u foliju i stavite u frižider na najmanje pola sata. Oljuštite crvene pomorandže i očistite ih od belih delova. Isecite ih na kolutove. Stavite ih na vreli tiganj, pospite sa malo smeđeg šećera i vanilin šećera. Kad se šećer karamelizuje, skinite s ringle i dodajte ekstrakt. Ivicu uvijte ka unutra. Pomešajte jaje i slatku pavlaku i premažite ivicu. Pospite ostatkom šećera i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading