BOŽANSKA POSLASTICA Plazma torta sa čokoladom, ukus savršenstva
Jedna od najpopularnijih poslastica.Jednostavna je, brzo se priprema, neodoljivo je ukusna, deca je obožavaju

Potrebno je:
Možda vas zanima:

UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite

NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više

PRAZNIČNA POSLASTICA BROJ JEDAN Kockasta torta sa filom od vanile, savršenstvo dobrog ukusa
Stari raskošni klasik, svi će se obradovati prepoznatljivom ukusu porodične sreće

NAJJEFTINIJA I NAJBRŽA POSLASTICA Torta "Lenja žena", vredna svake hvale
Uglavnom je to keks, bananice, maline i eurokrem, a mogu da se koriste i orasi, lešnici, jafa keks
Kora
- – 2 belanca
- – 3 kašike šećera
- – 2 kašike hladne vode
- – 3 kašike oraha
- – 1 kašika brašna
- – 1/2 praška za pecivo
Krem:
- – 2 žumanca
- – 2 pudinga od vanile
- – 500 ml mleka
- – 5 kašika šećera
- – 100 gr šećera u prahu
- – 125 gr margarina
- – 100 gr plazma keksa
- – 100 grama čokolade
Još:
- – 100 gr čokolade
- – 3 kašike mleka
- – 50 ml čokoladnog mleka
- – šlag za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Uluati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje. Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.
Peći oko 20 minuta, zavisno od rerne.
Dok se kora peče skuvati fil. Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kad provri zakuvati pudinge i mešati. Kad se dobro zgusnulo, skloniti sa vatre da se hladi. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.
Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo staviti mlevenu plazmu (ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mleka i izmešajte). U drugi deo staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo vma se razredi, stavite krem u frižider, stegnuće se. Otopiti sto grama čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore koju ste isprskali sa čokoladnim mlekom ili običnim.
Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem. Ulupati šlag i staviti preko torte.
Ostaviti da se hladi bar 2h pa poslužiti.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.
Komentari (0)