POSNA MOSKVA ŠNIT Savršena voćna poslastica sa ananasom i orasima bez koje nijedno slavlje ne prolazi
Ako volite originalnu verziju, obožavaćete i njenu posnu varijantu.
Potrebno je
- 300 g višanja
- 1 konzerva ananasa
za jednu koru (a potrebno je da napravite dve)
- 2 male šoljice šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brašna
za prvi fil
- 1,3 l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dl soka od ananasa iz konzerve
- 250 g margarina
- 150 g prah šećera.
za drugi fil
500 ml posne slatke pavlake
Priprema
Izmešajte kaškom sve sastojke za koru i smesu izlijte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite koru 20 minuta na 200 stepeni. Napravite na isti način i drugu koru. Ohlađene kore presecite na pola da se dobiju ukupno 4 kore. Stavite sok sa šećerom da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve, pa skuvajte prvi fil. Sjedinite ohlađeni fil sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom. Napravite drugi fil tako što ćete da umutite posnu slatku pavlaku. Višnje stavite u cediljku da se ocede. Onda prvu koru poprskajte sa sokom koje su pustile višnje, premažite prvim filom, poredjajte ananas, pa premažite slatku pavlaku. Zatim stavite drugu koru, poprskajte je, pa nanesite prvi fil, poredjajte redosledom višnja, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora. Na kraju celu tortu premažite sa prvim filom, pa preko namažite ostatak slatke pavlake.
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa lešnicima i voćem
Raskošna poslastica ulepšaće svaku svečanu trpezu.
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta od 1974.godine, u savršenom spoju oraha i voća
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
FENOMENALNA POSNA MOSKVA ŠNIT TORTA Po ukusu verna originalu, nećete ni primetiti razliku
Podjednako preukusna i posebna, idealna za sve svečane događaje.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)