Sočna, slatka, neodoljiva GRČKA BAKLAVA SA ORASIMA I BADEMIMA
Napravite baklavu po originalnom receptu iz Grčke.

Baklava s orasima i bademom
Možda vas zanima:

BAKLAVA ROLNICE SA ČOKOLADOM Slatki užitak za sva čula!
Napravite omiljeni slatkiš na malo drugačiji način

ZDRAVE BAKLAVA ROLNICE Tereza Vasiljević otkriva kako da napravite omiljeni orijentalni slatkiš na drugačiji način
Jedna od najpoznatijih orijentalnih poslastica se pravi na razne načine. Ipak, ovaj recept se potpuno razlikuje od klasične baklave.

OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ OD PIŠKOTA I LIMUNA Kremasto zadovoljstvo za sva čula
Red piškota, red fila i gotov kolač!

BAKIN KOLAČ KOJI UNUCI OBOŽAVAJU Recept za najmekše vafle na svetu!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
Sastojci:
Za fil:
500 g kora za pitu
200 g seckanih oraha
200 g seckanih badema
250 g putera
1/2 kesice cimeta
Za sirup:
500 g šećera
300 ml vode
50 g meda
Kora od 1 limuna
½ kesice cimeta
Priprema:
Istopite puter na tihoj vatri. Premažite njime dno pleha i poređajte jednu na drugu 10 kora, a svaku namažite istopljenim puterom. Izmešajte iseckane orahe, bademe, cimet i karanfilić. Rasporedite preko kora. Odozgo poređajte ostalih 10 kora jednu na drugu i opet svaku namažite istopljenim puterom, a i poslednju koru odozgo premažite. Isecite baklavu na kocke željene veličine. Pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko dva sata, odnosno dok sve kore ne postanu zlatnosmeđe boje. Sirup: Prokuvajte šećer, vodu i cimet. Posle dva minuta dodajte med i kad se istopi sklonite sirup sa šporeta. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)