LUDI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Toliko se lako pravi, da će svaka domaćica napraviti
Sočnost mu je glavna vrlina.
Slatkiš s šljivama
Sastojci:
1 šolja šećera
1/2 šolje otopljenog putera
1 šolja brašna
1 šolja mleka
100 g bele čokolade
1 kašičica praška za pecivo
2 jajeta
10 šljiva
sok od 1 limuna
1 kašičica cimeta
Priprema:
U činiji umutite šećer sa puterom. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa ubacite u smesu sa šećerom. Dodajte so, mleko, jaja i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Čokoladu otopite, pa nju dodajte na kraju. Šljive operite i presecite na pola. Pospite ih šećerom i sa malo limunovog soka, kao i kašičicom cimeta. Tepsiju podmažite puterom, pa prespite polovinu smese u nju. Poređajte šljive, pa sipajte drugu polovinu. Pecite na 220 stepeni oko sat vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI NEMA KONKURENCIJU Nešto drugačija verzija belih kocki
Odličan ukus je neosporan...
SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pileće knedle u specijalnom sosu idealan ručak
Više nećete razmišljati šta da spremate.
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)