LUDI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Toliko se lako pravi, da će svaka domaćica napraviti
Sočnost mu je glavna vrlina.

Slatkiš s šljivama
Možda vas zanima:

RECEPT KOJI NEMA KONKURENCIJU Nešto drugačija verzija belih kocki
Odličan ukus je neosporan...

SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pileće knedle u specijalnom sosu idealan ručak
Više nećete razmišljati šta da spremate.

SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.

BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
Sastojci:
1 šolja šećera
1/2 šolje otopljenog putera
1 šolja brašna
1 šolja mleka
100 g bele čokolade
1 kašičica praška za pecivo
2 jajeta
10 šljiva
sok od 1 limuna
1 kašičica cimeta
Priprema:
U činiji umutite šećer sa puterom. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa ubacite u smesu sa šećerom. Dodajte so, mleko, jaja i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Čokoladu otopite, pa nju dodajte na kraju. Šljive operite i presecite na pola. Pospite ih šećerom i sa malo limunovog soka, kao i kašičicom cimeta. Tepsiju podmažite puterom, pa prespite polovinu smese u nju. Poređajte šljive, pa sipajte drugu polovinu. Pecite na 220 stepeni oko sat vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)