SUTLIJAŠ IZ DETINJSTVA ovog puta s kokosovim mlekom koje se pravi dan ranije
Ako vam ne prija kravlje mleko možete čuvenu poslasticu iz detinjstva da napravite sa kokosovim. Odlična je i topča i ohlađena, ali ne zaboravite na začine. Umesto muškatnog oraščića možete koristiti mleveni cimet ili vanilu, a kao dodatak odlična je kašika domaćeg džema.
Ukoliko nikad dosad niste pravili kokosovo mleko, sada je pravi trenutak. Recept se nalazi na ovom linku.
Sutlijaš s kokosovim mlekom
Sastojci:
450 ml kokosovog mleka
250 ml vode
100 g pirinča
50 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
malo rendanog muškatnog oraščića
Priprema:
Sipajte mleko, vodu i dodajte pirinač u činiju. Sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se krčka oko 20 minuta. Ugasite kada većina tečnosti ispari. Sklonite s vatre i umešajte šećer, ekstrakt vanilije i muškatni oraščić.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)