SUTLIJAŠ IZ DETINJSTVA ovog puta s kokosovim mlekom koje se pravi dan ranije
Ako vam ne prija kravlje mleko možete čuvenu poslasticu iz detinjstva da napravite sa kokosovim. Odlična je i topča i ohlađena, ali ne zaboravite na začine. Umesto muškatnog oraščića možete koristiti mleveni cimet ili vanilu, a kao dodatak odlična je kašika domaćeg džema.
Ukoliko nikad dosad niste pravili kokosovo mleko, sada je pravi trenutak. Recept se nalazi na ovom linku.
Sutlijaš s kokosovim mlekom
Sastojci:
450 ml kokosovog mleka
250 ml vode
100 g pirinča
50 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
malo rendanog muškatnog oraščića
Priprema:
Sipajte mleko, vodu i dodajte pirinač u činiju. Sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se krčka oko 20 minuta. Ugasite kada većina tečnosti ispari. Sklonite s vatre i umešajte šećer, ekstrakt vanilije i muškatni oraščić.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)