SUTLIJAŠ IZ DETINJSTVA ovog puta s kokosovim mlekom koje se pravi dan ranije
Ako vam ne prija kravlje mleko možete čuvenu poslasticu iz detinjstva da napravite sa kokosovim. Odlična je i topča i ohlađena, ali ne zaboravite na začine. Umesto muškatnog oraščića možete koristiti mleveni cimet ili vanilu, a kao dodatak odlična je kašika domaćeg džema.

Ukoliko nikad dosad niste pravili kokosovo mleko, sada je pravi trenutak. Recept se nalazi na ovom linku.
Sutlijaš s kokosovim mlekom
Sastojci:
450 ml kokosovog mleka
250 ml vode
100 g pirinča
50 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
malo rendanog muškatnog oraščića
Priprema:
Sipajte mleko, vodu i dodajte pirinač u činiju. Sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se krčka oko 20 minuta. Ugasite kada većina tečnosti ispari. Sklonite s vatre i umešajte šećer, ekstrakt vanilije i muškatni oraščić.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.

ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.

NEODOLJIVA LEŠNIK GNEZDA Raskošni kolačići savršeni za sve bitne događaje, neprevaziđenog ukusa
Gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)