SUTLIJAŠ IZ DETINJSTVA ovog puta s kokosovim mlekom koje se pravi dan ranije
Ako vam ne prija kravlje mleko možete čuvenu poslasticu iz detinjstva da napravite sa kokosovim. Odlična je i topča i ohlađena, ali ne zaboravite na začine. Umesto muškatnog oraščića možete koristiti mleveni cimet ili vanilu, a kao dodatak odlična je kašika domaćeg džema.
Ukoliko nikad dosad niste pravili kokosovo mleko, sada je pravi trenutak. Recept se nalazi na ovom linku.
Sutlijaš s kokosovim mlekom
Sastojci:
450 ml kokosovog mleka
250 ml vode
100 g pirinča
50 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
malo rendanog muškatnog oraščića
Priprema:
Sipajte mleko, vodu i dodajte pirinač u činiju. Sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se krčka oko 20 minuta. Ugasite kada većina tečnosti ispari. Sklonite s vatre i umešajte šećer, ekstrakt vanilije i muškatni oraščić.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)