ČOKOLADNA FANTAZIJA Kremasta torta koja osvaja na prvi zalogaj
Poslastica koja se lako pravi, a ima ukus kao iz poslastičarnice.
Kremasta fantazija
Sastojci:
400 g keksa s čokoladom
200 g putera
Za fil:
500 ml slatke pavlake
500 g krem sira
400 g kisele pavlake
3 kesice želatina u prahu
7 štangli mlečne čokolade
200 g šećera u prahu
Za ukrašavanje:
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Izmrvite keks i sjedinite sa omekašlim puterom. Dobijenu smesu utisnute u dno kalupa za tortu kao koru. Staviti u frižider da se stegne. Pripremite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku. Posebno umutite krem sir, kiselu pavlaku i šećer, pa u to dodajte pripremljeni želatin na tihoj vatri sve vreme muteći mukserom. Zatim dodajte umućenu slatku pavlaku i usitnjene štangle čokolade. Mešajte da se sjedini, pa sipajte preko kore. Vratite u frižider da se stegne. Pre služenja odozgo stavite narendanu čokoladu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FANTAZIJA OD DESERTA Skroz čokoladna torta je pravi izbor za ljubitelje slatkiša
Poslastica koju će deca obožavati.
TROSTRUKI UŽITAK Tart od tri vrste čokolade po receptu blogerke Julie Radojević iz Beograda
Slatko ne ide u stomak nego u srce – moto je kulinarske blogerke Julie Radojević iz Beograda koja je majstor za pravljenje slatkiša.
KAFA I ČOKOLADA, SAVRŠEN SPOJ! Aromatična torta koja ostavlja bez daha
Torta sa kafom i čokoladom je savršena poslastica za sva slavlja.
TORTA OD BANANE I KEKSA Kremasti desert za sladokusce
Za jedan sat gotova je izdašna poslastica.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)