ČOKOLADNA FANTAZIJA Kremasta torta koja osvaja na prvi zalogaj

Trpeza/ V.V.

10:30

Slatki kutak 0

Poslastica koja se lako pravi, a ima ukus kao iz poslastičarnice.

ČOKOLADNA FANTAZIJA Kremasta torta koja osvaja na prvi zalogaj
Shutterstock

Kremasta fantazija

Sastojci:

400 g keksa s čokoladom

200 g putera

Za fil:

500 ml slatke pavlake

500 g krem sira

400 g kisele pavlake

3 kesice želatina u prahu

7 štangli mlečne čokolade

200 g šećera u prahu

Za ukrašavanje:

100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Izmrvite keks i sjedinite sa omekašlim puterom. Dobijenu smesu utisnute u dno kalupa za tortu kao koru. Staviti u frižider da se stegne. Pripremite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku. Posebno umutite krem sir, kiselu pavlaku i šećer, pa u to dodajte pripremljeni želatin na tihoj vatri sve vreme muteći mukserom. Zatim dodajte umućenu slatku pavlaku i usitnjene štangle čokolade. Mešajte da se sjedini, pa sipajte preko kore. Vratite u frižider da se stegne. Pre služenja odozgo stavite narendanu čokoladu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading