ČOKOLADNA FANTAZIJA Kremasta torta koja osvaja na prvi zalogaj
Poslastica koja se lako pravi, a ima ukus kao iz poslastičarnice.
Kremasta fantazija
Sastojci:
400 g keksa s čokoladom
200 g putera
Za fil:
500 ml slatke pavlake
500 g krem sira
400 g kisele pavlake
3 kesice želatina u prahu
7 štangli mlečne čokolade
200 g šećera u prahu
Za ukrašavanje:
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Izmrvite keks i sjedinite sa omekašlim puterom. Dobijenu smesu utisnute u dno kalupa za tortu kao koru. Staviti u frižider da se stegne. Pripremite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku. Posebno umutite krem sir, kiselu pavlaku i šećer, pa u to dodajte pripremljeni želatin na tihoj vatri sve vreme muteći mukserom. Zatim dodajte umućenu slatku pavlaku i usitnjene štangle čokolade. Mešajte da se sjedini, pa sipajte preko kore. Vratite u frižider da se stegne. Pre služenja odozgo stavite narendanu čokoladu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FANTAZIJA OD DESERTA Skroz čokoladna torta je pravi izbor za ljubitelje slatkiša
Poslastica koju će deca obožavati.
TROSTRUKI UŽITAK Tart od tri vrste čokolade po receptu blogerke Julie Radojević iz Beograda
Slatko ne ide u stomak nego u srce – moto je kulinarske blogerke Julie Radojević iz Beograda koja je majstor za pravljenje slatkiša.
KAFA I ČOKOLADA, SAVRŠEN SPOJ! Aromatična torta koja ostavlja bez daha
Torta sa kafom i čokoladom je savršena poslastica za sva slavlja.
TORTA OD BANANE I KEKSA Kremasti desert za sladokusce
Za jedan sat gotova je izdašna poslastica.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)