KIKIRIKI KOCKE Bukvalno gotove za 10 minuta, a ukus fantastičan!
Kada vam se prijede nešto slatko, ovo je najbrža poslastica koju možete da napravite.
Sastojci:
250 g mlevenog keksa
200 g margarina
200 g putera od kikirikija
150 g šećera u prahu
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
U činiju stavite keks, puter, kikiriki puter i šećer i dobro izmešajte da dobijete ujednačenu smesu. Ako je potrebno umesite smesu rukama. Pleh obložite papirom za pečenje i preko rasporedite smesu u obliku deblje kore (debljinu stavite po želji). Za glazuru, stavite u šerpicu čokoladu i ulje i rastopite na tihoj vatri. Sipajte preko smese i izravnajte. Ostavite da stoji dok se čokolada ne stegne, pa isecite manje kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OREO ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Obožavani kolač koji se ne peče, gotov je za 10 minuta!
Kremasti kolač sa omiljenim keksom ima savršen ukus.
KOLAČ KOJI SE NE PEČE Čokoladne kocke sa keksom, gotove su za 20 minuta
Kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko, napravite ovaj kolač.
BOŽANSTVEN SLATKIŠ Keks kolač koji se ne peče, a dva fila ima!
Kremasta poslastica, savršena da poslužite goste.
SAMO SMUTIŠ I SIPAŠ Kikiriki bajadera je fantastična, a spremna za 15 minuta!
Kada vam se prijede nešto slatko, ovo je odličan izbor.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)