Teško da iko može da mu odolil TOPLI KOLAČ IZ ŠOLJE je brz, ukusan i neodoljiv
Ovom čokoladnom desertu koji se najbolje slaže sa sladoledom od vanile nećete moći da odolite. Istovremeno je kremast i hrskav, a jede se dok je još vruć.
Slatkiš iz šolje
Sastojci (za dve osobe):
3 kašike rastopljenog putera
60 g smeđeg šećera
1 žumance
1/2 kašičice vanile
30 g brašna
2 kašike brašna
1/8 kašičice soli
1/8 kašičice sode bikarbone
40 g čokoladnih kapljica
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Izmiksajte puter sa šećerom, pa dodajte žumanca i vanilu. Podom umešajte brašno, so i sodu bikarbonu i na kraju čokoladne kapi. Podeliti u dva kalupa za rernu ili keramičke činijice. Nežno pritisnite i poravnajte smesu. Pecite 18 minuta ako želite manje pečeno, 20 minuta ako želite srednje pečeno ili 22 minuta da je gotovo potpuno pečeo. Ostavite da se ohladi samo nekoliko minuta, da se malo stegne, i uživajte u toplom desertu uz koji idealno ide sladoled od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)