Teško da iko može da mu odolil TOPLI KOLAČ IZ ŠOLJE je brz, ukusan i neodoljiv
Ovom čokoladnom desertu koji se najbolje slaže sa sladoledom od vanile nećete moći da odolite. Istovremeno je kremast i hrskav, a jede se dok je još vruć.
Slatkiš iz šolje
Sastojci (za dve osobe):
3 kašike rastopljenog putera
60 g smeđeg šećera
1 žumance
1/2 kašičice vanile
30 g brašna
2 kašike brašna
1/8 kašičice soli
1/8 kašičice sode bikarbone
40 g čokoladnih kapljica
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Izmiksajte puter sa šećerom, pa dodajte žumanca i vanilu. Podom umešajte brašno, so i sodu bikarbonu i na kraju čokoladne kapi. Podeliti u dva kalupa za rernu ili keramičke činijice. Nežno pritisnite i poravnajte smesu. Pecite 18 minuta ako želite manje pečeno, 20 minuta ako želite srednje pečeno ili 22 minuta da je gotovo potpuno pečeo. Ostavite da se ohladi samo nekoliko minuta, da se malo stegne, i uživajte u toplom desertu uz koji idealno ide sladoled od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)