MEDOVIK TORTA Najslađa poslastica koju ste jeli, a popraviće vam dan u trenu
Raskošnog izgleda i još boljeg ukusa, možete da je napravite i za doček Nove godine.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.

MEDOVIK TORTA Očaravajuća rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a dekorisaće bilo koji važni događaj
Fenomenalna poslastica sa medom, za prave sladokusce.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.
Za kore:
- 100 g maslaca
- 200 g šećera
- 2 kašike meda
- 2 jajeta
- 1 kašikica sode bikarbone
- 450 g brašna
za fil:
- 300 g maslaca
- 400 g kondenzovanog mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kuvajte kondenzovano mleko u dubljoj neotvorenoj posudi 3 sata ali pazite da je stalno prekrivena vodom.Dobro prohladite. U zasebnu posudu nad šerpom u kojoj ključa voda stavite med, maslac, šećer i med. Promešajte dobro pa kuvajte 10 minuta na pari. Umešajte sodu bikarbonu pa kuvajte još minut. Sa pare skinite posudu pa ručno umešajte jaja. Zatim dodajte 300 g brašna i promešajte.Ostavite smesu pola sata u frižideru. Dodajte ostatke brašna pa mešajte mikserom sa dodatkom za testo, sve dok testo ne postane glatko i srednje meko. Zatim ga podelite na 9 jednakih loptica pa ih razvucite u identične krugove, prečnika oko 20 centimetra. Pecite kore 4 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. sve dok ne porumeni. Mikserom penasto umutite maslac uz postepeno dodavanje karamela. Ostavite u frižideru da se stegne. Nanesite punu kašiku fila na svaku koru pa razmažite. Pospite mlevenim orasima. Odvojite 2 kašike oraha od 100 g pa time dekorišite poslasticu.

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)