MEDOVIK TORTA Najslađa poslastica koju ste jeli, a popraviće vam dan u trenu
Raskošnog izgleda i još boljeg ukusa, možete da je napravite i za doček Nove godine.
Potrebno je:
Za kore:
- 100 g maslaca
- 200 g šećera
- 2 kašike meda
- 2 jajeta
- 1 kašikica sode bikarbone
- 450 g brašna
za fil:
- 300 g maslaca
- 400 g kondenzovanog mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kuvajte kondenzovano mleko u dubljoj neotvorenoj posudi 3 sata ali pazite da je stalno prekrivena vodom.Dobro prohladite. U zasebnu posudu nad šerpom u kojoj ključa voda stavite med, maslac, šećer i med. Promešajte dobro pa kuvajte 10 minuta na pari. Umešajte sodu bikarbonu pa kuvajte još minut. Sa pare skinite posudu pa ručno umešajte jaja. Zatim dodajte 300 g brašna i promešajte.Ostavite smesu pola sata u frižideru. Dodajte ostatke brašna pa mešajte mikserom sa dodatkom za testo, sve dok testo ne postane glatko i srednje meko. Zatim ga podelite na 9 jednakih loptica pa ih razvucite u identične krugove, prečnika oko 20 centimetra. Pecite kore 4 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. sve dok ne porumeni. Mikserom penasto umutite maslac uz postepeno dodavanje karamela. Ostavite u frižideru da se stegne. Nanesite punu kašiku fila na svaku koru pa razmažite. Pospite mlevenim orasima. Odvojite 2 kašike oraha od 100 g pa time dekorišite poslasticu.
Možda vas zanima:
CEZAR SALATA Dijetalna, zasitna i preukusna, nećete biti gladni satima
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.
MEDOVIK TORTA Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti goste
Ukusa koji se pamti, za pravo uživanje.
MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa
Savršenog izgleda i ukusa, uzećete parče više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)