TORTA OD ORAHA SA KARAMEL FILOM Starinska poslastica bogatog ukusa
Napravite tortu po receptu naših baka od jednostavnih sastojaka.
Sastojci:
Možda vas zanima:

ČOKOLADNI MEDALJONI Kolačići sa suvim voćem, spremni za 10 minuta!
Krckavi, slatki i brzo se prave - ima li bolje?

NE ZNA SE DA LI SU LEPŠE ILI SLAĐE! Brze korpice punjene kremom i voćem
Odlična poslastica kojom ćete poslužiti goste.

FRANCUSKA PEČENA TORTA Osvežavajući slatkiš od pomorandže
Brzi kolač sa sezonskim voćem.

STARINSKA TORTA BOGATOG UKUSA Fil od čokolade i ruma, a kore od badema će oduševiti sve goste!
Imamo za vas odličnu tradicionalnu Panama tortu!
Za kore:
3 jajeta
200 g šećera
5 kašika vrele vode
5 kašika ulja
120 g brašna
150 g mlevenih oraha
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
500 ml mleka
8 kašika oštrog brašna
350 g šećera
30 g putera
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore: Jaja dobro umutiti sa šećerom da posvetle i budu penasta (desetak minuta). Uliti ulje i vrelu vodu i još malo mutiti. Dodati brašno pomešano sa orasima i praškom za pecivo i sjediniti sa jajima kašikom. Sipati u podmazan i pobrašnjen kalup prečnika 20 cm i peći 40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Hladnu koru preseći popreko na 3 dela.
Fil: Uzeti malo mleka od odvojene količine, razmutiti brašno da bude glatka smesa. Preostalo mleko staviti da provri pa dodati razmućeno brašno. Mutiti mikserom oko 5 minuta, da se zgusne. Kad je krem upola kuvan, staviti u drugu šercu šećer da se topi na tihoj vatri. Kada se karamelizuje sipati spremljeni krem sa mlekom i na tihoj vatri mešati da sve sjedini i karamelizovani šećer skroz otopi. Na kraju dodati puter i čokoladu i promešati.
Kore filovati ohlađenim karamel kremom, premazati celu tortu odozgo i sa strane i posuti mlevenim orasima.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)