FRANCUSKA PEČENA TORTA Osvežavajući slatkiš od pomorandže
Brzi kolač sa sezonskim voćem.
Tart od pomorandže
Sastojci:
350 g mekog brašna
250 g margarina
120 g šećera
50 g kakaoa
3 kašike hladne vode
4 jaja
2 pomorandže
150 ml soka od pomorandže
Priprema:
Umutite margarin sa 100 grama šećera, pa dodajte 300 grama brašna i rukom umesite testo. Umotajte ga u foliju i stavite u frižider da odstoji sat vremena. Kada se ohladi, stavite u okrugli kalup kao koru. Umutite jaja sa 20 grama šećera, dodajte 50 grama brašna, sok od pomorandže i narendanu koru pomorandže. Prelijte testo filom i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče 30-40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BINGO TORTA Počastite se za vikend ovim kremastim savršenstvom bez mane!
Bingo torta je velika, pa je pravi izbor za porodična okupljanja i slavlja.
SLATKA FANTAZIJA Čokoladna torta koja će oduševiti goste, a posebno decu
Ima tri kore i fil, ali se brzo pravi.
PRHKA ŠTRUDLA SA ORASIMA Kad je probate, oduševićete se i stalno ćete je praviti!
Ova štrudla može da stoji i nekoliko dana u plastičnoj kutiji ili obmotana providnom folijom.
KOLAČ KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI Čokoladna kora, fil od banana i preliv od jagoda su moćna kombinacija
Kremasta poslastica bogatog ukusa.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)