FRANCUSKA PEČENA TORTA Osvežavajući slatkiš od pomorandže

Trpeza/ V.V.

20:00

Slatki kutak 0

Brzi kolač sa sezonskim voćem.

FRANCUSKA PEČENA TORTA Osvežavajući slatkiš od pomorandže
unsplash

Tart od pomorandže

Sastojci:

350 g mekog brašna

250 g margarina

120 g šećera

50 g kakaoa

3 kašike hladne vode

4 jaja

2 pomorandže

150 ml soka od pomorandže

Priprema:

Umutite margarin sa 100 grama šećera, pa dodajte 300 grama brašna i rukom umesite testo.  Umotajte ga u foliju i stavite u frižider da odstoji sat vremena. Kada se ohladi, stavite u okrugli kalup kao koru. Umutite jaja sa 20 grama šećera, dodajte 50 grama brašna, sok od pomorandže i narendanu koru pomorandže. Prelijte testo filom i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče 30-40 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading