NAJOTMENIJA TORTA NA SVETU Pavlova torta, elegancija fenomenalnog ukusa
Glavni sastojak ovog fenomenalnog deserta jesu belanca umućena na poseban način, tako da je torta hrskava spolja, a meka iznutra
POTREBNO JE:
- 6 belanaca sobne temperature
- 315 g (1.5 šolja) šećera u prahu
- 3 kašičice kukuruznog brašna
- 2 kašičice belog vinskog sirćeta
- 1 kašičica esencije vanile
- 375 ml (1.5 šolja) slatke pavlake
- 400 g jagoda ili nekog drugog svežeg voća.
PRIPREMA:
Rernu zagrejte na 150°C. Obložite veliki pleh papirom za pečenje. Zatim mikserom umutite čvrst sneg od belanaca, a potom nastaviti mućenje i postepeno, kašiku po kašiku, dodajite šećer u prahu, sve dok se ne stopi sa belancima i masa ne postane gusta i sjajna.
Na kraju, dodajte lagano kukuruzno brašno, sirće i esenciju vanile. Kašikom sipajte umućenu masu u pleh i formirajte krug prečnika oko 20 cm. Koristite ravan nož za oblikovanje kore i evenutalno pravljenje talasića ili šara po izboru.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta, a potom smanjite temperaturu na 110°C i pecite još sat vremena ili dok kora ne bude hrskava i suva. Isključite potom rernu, ne otvarajte je i ostavite koru unutra dok se potpuno ne ohladi.
Umutite slatku pavlaku, ali pazite da se ne muti previše, jer će se pretvoriti u puter. Prebacite ohlađenu koru na tacnu, pa premažite gornju površinu umućenom slatkom pavlakom. Ako su jagode krupne, isecite ih na polovine ili četvrtine i poređajte preko sloja pavlake.
Dobra stvar je što Pavlova ne mora da bude perfektno ravna i savršeno pravilnog oblika, već je njena čar upravo u razbarušenom, rustičnom izgledu. Kad je i voće poređano preko gornje površine Pavlove, torta je spremna za služenje.
Možda vas zanima:
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)