PAVLOVA TORTA Popravlja dan u trenu, a budi sva čula
Neponovljivog ukusa koji se pamti i voli.
Sreda, 15. maj 2024.
Neponovljivog ukusa koji se pamti i voli.
Torta koja nosi ime po ruskoj balerini, Ani Pavlovoj, već decenijama, je deo svečane trepeze, brojnih domaćica. Ova fenomenalna poslastica, nastala u 20. veku, može da se napravi na više načina, a karakteristična je po hrskavim korama, slatkoj pavlaci i jagodama.
Hrskava kora od belanaca, slatka pavlaka i voće u osnovi su ovog slatkog zadovoljstva
Hrskava kora od belanaca, slatka pavlaka i voće u osnovi su ovog slatkog zadovoljstva
Glavni sastojak ovog fenomenalnog deserta jesu belanca umućena na poseban način, tako da je torta hrskava spolja, a meka iznutra
Torta koja je smišljena u čast poznate ruske balerine Ane Pavlove nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Deluje jednostavno, ali nije je lako napraviti, jer treba znati neke cake da bi uspela.