PAVLOVA SA SMOKVAMA ZA SVAKU SVEČANU PRILIKU Recept koji uspeva iz prve
Nema ko vam neće tražiti recept.
Subota, 06. dec 2025.
Nema ko vam neće tražiti recept.
Lagana i sočna, za sve svečan
Ako volite klasičnu Pavlovu, verziju sa smokvama ćete da obožavate.
Ako volite klasičnu Pavlovu, verziju sa smokvama ćete da obožavate.
Neponovljivog ukusa koji se pamti i voli.
Torta koja nosi ime po ruskoj balerini, Ani Pavlovoj, već decenijama, je deo svečane trepeze, brojnih domaćica. Ova fenomenalna poslastica, nastala u 20. veku, može da se napravi na više načina, a karakteristična je po hrskavim korama, slatkoj pavlaci i jagodama.
Hrskava kora od belanaca, slatka pavlaka i voće u osnovi su ovog slatkog zadovoljstva
Glavni sastojak ovog fenomenalnog deserta jesu belanca umućena na poseban način, tako da je torta hrskava spolja, a meka iznutra
Torta koja je smišljena u čast poznate ruske balerine Ane Pavlove nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Deluje jednostavno, ali nije je lako napraviti, jer treba znati neke cake da bi uspela.