FAMOZNA JAFA TORTA Sočna mekana kora, raskošni kremovi i obožavani ukus

Trpeza/ V.V.

13:33

Slatki kutak 0

Kremasta torta koja se priprema jednostavno, izgleda dekorativno, a ukus joj je još bolji.

FAMOZNA JAFA TORTA Sočna mekana kora, raskošni kremovi i obožavani ukus
Printscreen/Youtube

Sastojci:

300 g čokolade za kuvanje

200 g krem sira

4 jaja

100 g mlevenih oraha

1 l pavlake za šlag

1 l soka od pomorandže

2 kese pudinga od vanile

9 kašika šećera

2 kašike brašna

3 kašike kakaoa

½ praška za pecivo

2 kesice želatina

Priprema:

Stavite 500 ml soka od pomorandže da provri. Obe kese pudinga pomešajte sa 2 kašike šećera i 100 ml soka od pomorandže. Kad sok u šerpi proključa dodajte razmućen puding i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Posebno žumanca umutite sa 6 kašika šećera. Dodajte ovim redosledom 2 kašike vrele vode, 2 kašike brašna, 3 kašike kakaoa, prašaka za pecivo, orahe i posle svakog sastojka izmešajte kašikom. Belanca umutite u čvrst sneg i dodajte u pripremljenu smesu. Kašikom izmešajte i sipajte u kalup za tortu (26-28 cm). Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Za čokoladni fil, istopite čokoladu sa 500 ml pavlake za šlag. Ohlađenu koru prelijte sa 100 ml soka od pomorandže i sipajte čokoladni fil. Ostavite u frižider da se stegne, oko 2 sata. Umutite 500 ml pavlake za šlag i dodajte priprmljen puding, pa izmešajte kašikom. Dodajte krem sir i umutite mikserom. Rasporedite preko čokoladnog fila i vratite u frižider. Za preliv, u šerpu sipajte 200 ml soka od pomorandže i dodajte 2 kašike šećera, promešajte i kad proključa dodajte želatin napravljen po uputstvu sa kesice. Mešajte dok se ne istopi, sačekajte 5 minuta da se ohladi, pa rasporedite preko torte. Vratite u frižider da se stegne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading