POSNA ČOKO ORANŽ TORTA Raskošna poslastica idealna za sve svečane prilike, po receptu bez mane
Neodoljiva poslastica u savršenoj kombinaciji čokolade sa pomorandžom.
Potrebno je
Za kore
- 3 čaše brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika sode bikarbone
- 2 čaše šećera
- 2 čaše kisele vode
Za prvi fil
- 150 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika pekmeza ili marmelade od narandže
Za drugi fil
- 7, 5 dl soka od narandže
- 5 kašika šećera
- 3 kesice praška za puding ukusa vanile
- 175 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i kakaoom. Umešajte šećer i kiselu vodu, pa žicom sve lepo izmešajte da smesa postane kompaktna. Pripremljenu smesu podelite na tri jednaka dela. Ispecite tri kore, svaku 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohlade u kalupu. U šerpici zagrejte pekmez od narandže sa kockicama čokolade, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete krem. Pustite da se prohladi, a za to vreme u odvojenoj šerpici zagrejte đus sa šećerom, sve dok ne provri, pa dodajte puding rastvoren sa sokom. Mešajte dok se ne zgusne. Margarin umutite pa mu postepeno dodajte prohlađeni puding, uz neprestano mućenje. Prvu koru premažite polovinom prvog fila, nanesite polovinu drugog fila pa preklopite drugom korom. Ponovite postupak pa završite sa trećom korom. Ohladite tortu pa je dekorišite posnim šlagom i čokoladnom glazurom. Prijatno!
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
Komentari (0)