POSNA ČOKO ORANŽ TORTA Raskošna poslastica idealna za sve svečane prilike, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva poslastica u savršenoj kombinaciji čokolade sa pomorandžom.

čoko oranž torta
Shutterstock

Potrebno je

Za kore

  • 3 čaše brašna 
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše kisele vode 

Za prvi fil

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 5 kašika pekmeza ili marmelade od narandže 

Za drugi fil

  • 7, 5 dl soka od narandže
  • 5 kašika šećera
  • 3 kesice praška za puding ukusa vanile 
  • 175 g margarina 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i kakaoom. Umešajte šećer i kiselu vodu, pa žicom sve lepo izmešajte da smesa postane kompaktna. Pripremljenu smesu podelite na tri jednaka dela. Ispecite tri kore, svaku 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohlade u kalupu. U šerpici zagrejte pekmez od narandže sa kockicama čokolade, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete krem. Pustite da se prohladi, a za to vreme u odvojenoj šerpici zagrejte đus sa šećerom, sve dok ne provri, pa dodajte puding rastvoren sa sokom. Mešajte dok se ne zgusne. Margarin umutite pa mu postepeno dodajte prohlađeni puding, uz neprestano mućenje. Prvu koru premažite polovinom prvog fila, nanesite polovinu drugog fila pa preklopite drugom korom. Ponovite postupak pa završite sa trećom korom. Ohladite tortu pa je dekorišite posnim šlagom i čokoladnom glazurom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading