POSNA ČOKO ORANŽ TORTA Raskošna poslastica idealna za sve svečane prilike, po receptu bez mane
Neodoljiva poslastica u savršenoj kombinaciji čokolade sa pomorandžom.
Potrebno je
Za kore
- 3 čaše brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika sode bikarbone
- 2 čaše šećera
- 2 čaše kisele vode
Za prvi fil
- 150 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika pekmeza ili marmelade od narandže
Za drugi fil
- 7, 5 dl soka od narandže
- 5 kašika šećera
- 3 kesice praška za puding ukusa vanile
- 175 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i kakaoom. Umešajte šećer i kiselu vodu, pa žicom sve lepo izmešajte da smesa postane kompaktna. Pripremljenu smesu podelite na tri jednaka dela. Ispecite tri kore, svaku 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohlade u kalupu. U šerpici zagrejte pekmez od narandže sa kockicama čokolade, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete krem. Pustite da se prohladi, a za to vreme u odvojenoj šerpici zagrejte đus sa šećerom, sve dok ne provri, pa dodajte puding rastvoren sa sokom. Mešajte dok se ne zgusne. Margarin umutite pa mu postepeno dodajte prohlađeni puding, uz neprestano mućenje. Prvu koru premažite polovinom prvog fila, nanesite polovinu drugog fila pa preklopite drugom korom. Ponovite postupak pa završite sa trećom korom. Ohladite tortu pa je dekorišite posnim šlagom i čokoladnom glazurom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)