POSNA ČOKO ORANŽ TORTA Raskošna poslastica idealna za sve svečane prilike, po receptu bez mane
Neodoljiva poslastica u savršenoj kombinaciji čokolade sa pomorandžom.
Potrebno je
Za kore
- 3 čaše brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika sode bikarbone
- 2 čaše šećera
- 2 čaše kisele vode
Za prvi fil
- 150 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika pekmeza ili marmelade od narandže
Za drugi fil
- 7, 5 dl soka od narandže
- 5 kašika šećera
- 3 kesice praška za puding ukusa vanile
- 175 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i kakaoom. Umešajte šećer i kiselu vodu, pa žicom sve lepo izmešajte da smesa postane kompaktna. Pripremljenu smesu podelite na tri jednaka dela. Ispecite tri kore, svaku 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohlade u kalupu. U šerpici zagrejte pekmez od narandže sa kockicama čokolade, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete krem. Pustite da se prohladi, a za to vreme u odvojenoj šerpici zagrejte đus sa šećerom, sve dok ne provri, pa dodajte puding rastvoren sa sokom. Mešajte dok se ne zgusne. Margarin umutite pa mu postepeno dodajte prohlađeni puding, uz neprestano mućenje. Prvu koru premažite polovinom prvog fila, nanesite polovinu drugog fila pa preklopite drugom korom. Ponovite postupak pa završite sa trećom korom. Ohladite tortu pa je dekorišite posnim šlagom i čokoladnom glazurom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)