DA LI STE JELI ČOKOLADNE PALAČINKE? Obavezno probajte, fantastične su!
Veoma ukusne palačinke pripremljene na malo drugačiji način.
Sastojci:
2 jaja
150 g brašna
300 ml mleka
1 kašika putera
50 g čokolade za kuvanje
1 kašika kakaoa
1 kašičica šećera
Priprema: Čokoladu i puter istopite na tihoj vatri. Umutite jaja, dodajte šećer i prstohvat soli, malo mutite, pa dodajte pola količine brašna i kakao, 100 ml mleka, a kad sjedinite i ostatak brašna. Opet izmešajte pa sipajte preostalo mleko. Mutite da dobijete smesu bez grudvica. Dodajte istopljenu čokoladu i ostavite da odstoji 1 sat poklopljeno. Na vrelom tiganju koji ste premazali s malo ulja pecite palačinke. Filujte kremom ili džemom ili samo pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
SITNA RAZLIKA, VELIKA SREĆA Čokoladno testo za palačinke morate probati ako još niste
Čokoladno testo za palačinke je prilično jednostavno da se napravi a dovoljno je da u svoj omiljeni recept dodate kakao, a rezultat je testo koje će imati suptilan ukus čokolade koji se odlično sčaže s orašastim plodovima, karamelom, bananama, krem-čokoladom.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
SOČNI KOLAČ SA KRUŠKAMA Desert koji se pamti, poći će vam voda na usta
Jednostavni desert oduševiće i one izbirljive.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)