DA LI STE JELI ČOKOLADNE PALAČINKE? Obavezno probajte, fantastične su!
Veoma ukusne palačinke pripremljene na malo drugačiji način.
Sastojci:
2 jaja
150 g brašna
300 ml mleka
1 kašika putera
50 g čokolade za kuvanje
1 kašika kakaoa
1 kašičica šećera
Priprema: Čokoladu i puter istopite na tihoj vatri. Umutite jaja, dodajte šećer i prstohvat soli, malo mutite, pa dodajte pola količine brašna i kakao, 100 ml mleka, a kad sjedinite i ostatak brašna. Opet izmešajte pa sipajte preostalo mleko. Mutite da dobijete smesu bez grudvica. Dodajte istopljenu čokoladu i ostavite da odstoji 1 sat poklopljeno. Na vrelom tiganju koji ste premazali s malo ulja pecite palačinke. Filujte kremom ili džemom ili samo pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MALO DRUGAČIJE Recept za čokoladne palačinke koje će oduševiti mališane!
Filujte ih po želji, kremom, šećerom ili džemom.
MEKANE I SOČNE PALAČINKE Po ovom receptu ih je pravila i britanska kraljica
Samo dodajte slani ili slatki prilog po želji.
KINESKE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM Hrskave spolja i mekane iznutra
Služite tople uz prilog po želji.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane umesto gumene i žilave
Dodajte ovaj sastojak i uživajte u omiljenom desertu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)