DA LI STE JELI ČOKOLADNE PALAČINKE? Obavezno probajte, fantastične su!
Veoma ukusne palačinke pripremljene na malo drugačiji način.
Sastojci:
2 jaja
150 g brašna
300 ml mleka
1 kašika putera
50 g čokolade za kuvanje
1 kašika kakaoa
1 kašičica šećera
Priprema: Čokoladu i puter istopite na tihoj vatri. Umutite jaja, dodajte šećer i prstohvat soli, malo mutite, pa dodajte pola količine brašna i kakao, 100 ml mleka, a kad sjedinite i ostatak brašna. Opet izmešajte pa sipajte preostalo mleko. Mutite da dobijete smesu bez grudvica. Dodajte istopljenu čokoladu i ostavite da odstoji 1 sat poklopljeno. Na vrelom tiganju koji ste premazali s malo ulja pecite palačinke. Filujte kremom ili džemom ili samo pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
SITNA RAZLIKA, VELIKA SREĆA Čokoladno testo za palačinke morate probati ako još niste
Čokoladno testo za palačinke je prilično jednostavno da se napravi a dovoljno je da u svoj omiljeni recept dodate kakao, a rezultat je testo koje će imati suptilan ukus čokolade koji se odlično sčaže s orašastim plodovima, karamelom, bananama, krem-čokoladom.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)