SLATKA PIRAMIDA SA VIŠNJAMA Popularni kolač koji oduševljava i izgledom i ukusom
Pravi se od lisnatog testa, pa je brzo gotov.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
800 g višanja (odleđenih ili iz kompota)
1 l mleka
3 pudinga od vanile
8 kašika šećera
125 g margarina
500 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Fil: Pomešajte puding, šećer i 200 ml mleka. Ostatak mleka skuvajte i kada provri sklonite sa strane i umešajte pripremljen puding. Sve zajedno vratite da se kuva dok se fil ne stegne. Mešajte sve vreme. Gotov fil pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, dodajte margarin sobne temperature i mutite mikserom dok se ne sjedine.
Rolnice: Razvaljajte oklagijom odmrznuto lisnato testo. Krajeve poravnajte, treba da bude 30x30 cm. Isecite na trake širine 6 cm. Višnje ocedite dobro. Na sredinu trake stavite red višanja i zamotajte u rolnicu, a spoj pritisnite prstima da se zalepi. Ponovite isto sa preostalim trakama i višnjama. Imaćete 10 rolnica. Stavite ih u pleh sa pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stupnjeva 20-25 minuta, da porumene.
Slaganje: Na dno tacne stavite 4 rolnice jednu pored druge. Premažite filom. Preko fila, na sredinu stavite 3 rolnice i premažite filom, zatim stavite 2 rolnice, pa fil i na kraju jednu rolnicu pa ceo kolač premažite filom da izgleda kao piramida. Stavite u frižider da se stegne.
Umutite slatku pavlaku i premažite ceo kolač. Po želji, možete ga ukrasiti rendanom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MIRKOV BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept autora stranice "miretova kuhinja" raj za nepca
Napravite ovaj voćni desert po receptu Mirka Končara iz Beograda
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.
ČOKO KOCKE Iskoristite bajati hleb i napravite fenomenalan desert, za samo pola sata
Savršeni slatko kiselkasti spoj čokolade, keksa i višanja, u desertu za pamćenje.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a popravlja dan u trenu
Neodoljivi desert pravi se brzo i lako, a smaže se u trenu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)