KOLAČ SA VIŠNJAMA BOLJI OD KLASIČNOG Fenomenalan desert koji miriše na nedelju
Slatkiš za sva vremena i prilike.
Potrebno je
Za kolač:
- 500 g kora za pitu
- višnje
Za fil:
- 3 jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1,5 čaša ulja
- 1,5 čaša griza
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 2 čaše vode
- 2 čaše šećera
Priprema:
Jaja i šećer umutite mikserom oko 5 minuta dok dobro ne zapeni i ne posvetli. Dodajte ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo, pa sve sjedinite. Uzmite po 3 kore, pa svaku premažite filom a na treću preko fila poređajte višnje. Onda uvijte u rolat i ređajte u podmazan pleh. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte preliv od vode i šećera, pa kad provri, smanjite malo temperaturu i pustite da vri 10-ak minuta i prelijte preko pečene pite.
Možda vas zanima:
MIRKOV BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept autora stranice "miretova kuhinja" raj za nepca
Napravite ovaj voćni desert po receptu Mirka Končara iz Beograda
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.
ČOKO KOCKE Iskoristite bajati hleb i napravite fenomenalan desert, za samo pola sata
Savršeni slatko kiselkasti spoj čokolade, keksa i višanja, u desertu za pamćenje.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a popravlja dan u trenu
Neodoljivi desert pravi se brzo i lako, a smaže se u trenu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)