KOLAČ SA VIŠNJAMA BOLJI OD KLASIČNOG Fenomenalan desert koji miriše na nedelju
Slatkiš za sva vremena i prilike.
Potrebno je
Za kolač:
- 500 g kora za pitu
- višnje
Za fil:
- 3 jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1,5 čaša ulja
- 1,5 čaša griza
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 2 čaše vode
- 2 čaše šećera
Priprema:
Jaja i šećer umutite mikserom oko 5 minuta dok dobro ne zapeni i ne posvetli. Dodajte ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo, pa sve sjedinite. Uzmite po 3 kore, pa svaku premažite filom a na treću preko fila poređajte višnje. Onda uvijte u rolat i ređajte u podmazan pleh. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte preliv od vode i šećera, pa kad provri, smanjite malo temperaturu i pustite da vri 10-ak minuta i prelijte preko pečene pite.
Možda vas zanima:
ČOKO KOCKE Iskoristite bajati hleb i napravite fenomenalan desert, za samo pola sata
Savršeni slatko kiselkasti spoj čokolade, keksa i višanja, u desertu za pamćenje.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a popravlja dan u trenu
Neodoljivi desert pravi se brzo i lako, a smaže se u trenu.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)