ČOKO KOCKE Iskoristite bajati hleb i napravite fenomenalan desert, za samo pola sata

Izvor: Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Savršeni slatko kiselkasti spoj čokolade, keksa i višanja, u desertu za pamćenje.

čoko kocke sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 300 g bajatog hleba
  • 150 g mlevenog keksa
  • 800 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g odleđenih višanja
  • 200 g čokolade
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 jaja
  • 3 kašike šećera

Priprema:
Izmrvljen stari hleb, vanilin šećer, prašak za pecivo i mleveni keks pomešajte, pa dodajte oceđene višnje. Ulijte 200 ml mleka. U ostatak mleka ubacite čokoladu i kakao, zagrejte na tihoj vatri da se čokolada otopi. U smesu od hleba dodajte šećer i umućena jaja, a zatim i čokoladnu smesu, pa promešajte. Izručite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Probajte čačkalicom da li je kolač unutra pečen. Ako izađe suva kada je zabodete, kolač je gotov.

 

Šta će se desiti sa tvojim telom ako prestaneš da jedeš šećer na samo 15 dana? #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #swee #slatkisi ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)