RAJ ZA SLADOKUSCE Francuska krempita sa voćem sladi i osvežava u isto vreme!
Kombinacija filova od višanja i vanile uz dodatak slatke pavlake čine je neverovatno kremastom.

Sastojci:
Možda vas zanima:

BLEDSKA KREMPITA Poslastica koju je najviše voleo Josip Broz Tito
Neodoljivu poslasticu osmislio je poslastičar Ištvan Lukačević 1953.godine, na Bledu.

KREMPITA SA KEKSOM Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje
Očaravajuća i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.

DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.
500 g lisnatog testa
Vanila fil:
400 ml slatke pavlake
1,5 l mleka
200 g putera
10 kašika šećera
240 g pudinga od vanile (prah)
Fil od višanja:
500 g višanja
100 g šećera
1 kesica pudinga od višanja ili malina
1 kašika gustina
100 ml vode
Ostalo:
250 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Žuti fil: U 500 ml mleka razmutiti puding i 3 kašike šećera. Preostalo mleko sa 7 kasika sećera staviti da se kuva. Kad provri dodati razmućen puding i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Prohladiti, pa dodati 100 g putera i dobro iznešati. Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali puter i dodati u puding. Dodati i umućenu slatku pavlaku i sjediniti mikserom. Fil treba da bude čvrst.
Testo: Rastanjiti oklagijom odleđeno lisnato testo na veličinu 30x35 cm, izbockati ga viljuškom i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni na poleđini pleha. Postupak ponoviti i sa drugim listom testa.
Fil od višanja: Višnje sjediniti sa šećerom i kada puste sok staviti da provre. Sjediniti 100 ml vode, puding i gustin, pa sipati u višnje. Neprestano mešati, dok se ne zgusne.
U pleh staviti koru od lisnatog testa, premažite polovinom fila od vanile, preko stavite prohlađen fil od višanja, pa drugi deo fila od vanile. Umutite slatku pavlaku i rasporedite preko fila od vanile. Drugu koru stavite preko slatke pavlake, a možete i da je izmrvite i tako rasporedite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.

ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.

NEODOLJIVA LEŠNIK GNEZDA Raskošni kolačići savršeni za sve bitne događaje, neprevaziđenog ukusa
Gosti će biti oduševljeni.

ČOKOLADNA TORTA BRZI GONZALES Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena, a kremastiju niste jeli
Pravi se lako, a pojede u slast.

SLATKI ROLAT SA ŠARGAREPOM Kremasti desert koji budi sva čula
Neodoljiv i osvežavajući, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)