RAJ ZA SLADOKUSCE Francuska krempita sa voćem sladi i osvežava u isto vreme!

Trpeza/ V.V.

11:30

Slatki kutak 0

Kombinacija filova od višanja i vanile uz dodatak slatke pavlake čine je neverovatno kremastom.

RAJ ZA SLADOKUSCE Francuska krempita sa voćem sladi i osvežava u isto vreme!
Printscreen/Facebook

Sastojci:

500 g lisnatog testa

Vanila fil:

400 ml slatke pavlake

1,5 l mleka

200 g putera

10 kašika šećera

240 g pudinga od vanile (prah)

Fil od višanja:

500 g višanja

100 g šećera

1 kesica pudinga od višanja ili malina

1 kašika gustina

100 ml vode

Ostalo:

250 ml slatke pavlake za šlag

Priprema:

Žuti fil: U 500 ml mleka razmutiti puding i 3 kašike šećera. Preostalo mleko sa 7 kasika sećera staviti da se kuva. Kad provri dodati razmućen puding i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Prohladiti, pa dodati 100 g putera i dobro iznešati. Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali puter i dodati u puding. Dodati i umućenu slatku pavlaku i sjediniti mikserom. Fil treba da bude čvrst.

Testo: Rastanjiti oklagijom odleđeno lisnato testo na veličinu 30x35 cm, izbockati ga viljuškom i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni na poleđini pleha. Postupak ponoviti i sa drugim listom testa.

Fil od višanja: Višnje sjediniti sa šećerom i kada puste sok staviti da provre. Sjediniti 100 ml vode, puding i gustin, pa sipati u višnje. Neprestano mešati, dok se ne zgusne.

U pleh staviti koru od lisnatog testa, premažite polovinom fila od vanile, preko stavite prohlađen fil od višanja, pa drugi deo fila od vanile. Umutite slatku pavlaku i rasporedite preko fila od vanile. Drugu koru stavite preko slatke pavlake, a možete i da je izmrvite i tako rasporedite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading