STARINSKI KOLAČ S MERAMA NA ŠOLJE Napravi se očas posla, a jede polagano s uživanjem!
Jednostavna poslastica koju generacije obožavaju.
Sastojci:
1 šolja griza
1 šolja brašna
1 šolja ulja
1 šolja šećera
1/2 šolje mleka
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1/2 kesice cimeta
2 rendane jabuke
Preliv:
4 kašike šećera
4 kašike mleka
4 kašike ulja
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti jaje sa šećerom, pa dodati griz, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, mleko, ulje, jabuke, cimet. Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta dok kolač ne porumeni i počne da se odvaja od ivica pleha. Vruć kolač preliti prelivom. Za preliv sjediniti na tihoj vatri sve sastojke i preliti kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
JEFTIN, A OMILJEN Kolač od griza i džema s merama na čaše, gotov za 30 minuta!
Kolač koji ne zahteva mnogo vremena, a dopada se svima.
JEDNOSTAVAN, A UKUSAN Kolač od griza i džema, s merama na čaše
Slatkiš koji deca obožavaju.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)