STARINSKI KOLAČ S MERAMA NA ŠOLJE Napravi se očas posla, a jede polagano s uživanjem!
Jednostavna poslastica koju generacije obožavaju.
Sastojci:
1 šolja griza
1 šolja brašna
1 šolja ulja
1 šolja šećera
1/2 šolje mleka
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1/2 kesice cimeta
2 rendane jabuke
Preliv:
4 kašike šećera
4 kašike mleka
4 kašike ulja
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti jaje sa šećerom, pa dodati griz, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, mleko, ulje, jabuke, cimet. Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta dok kolač ne porumeni i počne da se odvaja od ivica pleha. Vruć kolač preliti prelivom. Za preliv sjediniti na tihoj vatri sve sastojke i preliti kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
JEFTIN, A OMILJEN Kolač od griza i džema s merama na čaše, gotov za 30 minuta!
Kolač koji ne zahteva mnogo vremena, a dopada se svima.
JEDNOSTAVAN, A UKUSAN Kolač od griza i džema, s merama na čaše
Slatkiš koji deca obožavaju.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)