SLADAK KAO GREH! Starinski kolač od griza sa suvim grožđem, i još preliven sirupom!
Desert od jeftinih sastojaka koji se brzo pravi, a jede se već generacijama.
Sastojci:
3 jaja
100 g šećera
120 ml ulja
400 ml kiselog mleka
200 g pšeničnog griza
200 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g suvog grožđa
1 vanilin šećer
Preliv:
400 g šećera
800 ml vode
Priprema:
Preliv: Kuvajte šećer i vodu od kada provre 5 minuta i ostavite da se sirup ohladi.
Biksvit: Pomešajte brašno, griz, prašak za pecivo i suvo grožđe. Posebno umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko, a posle dodavanja svakog sastojka mešajte 2 minuta. Postepeno dodajte pomešane suve sastojke i mešajte kašikom. Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeno 40-50 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen unutra. Isecite ga na kocke veličine po želji i prelijte vruć kolač hladnim sirupom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRANJANSKA SAMSA - RECEPT Prazna pita prelivena pavlakom i belim lukom oduševiće i najveće gurmane
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČ S MERAMA NA ŠOLJE Napravi se očas posla, a jede polagano s uživanjem!
Jednostavna poslastica koju generacije obožavaju.
DAMEN KAPRIC Jeftin kolač koji su sve mame i bake znale da prave, a danas zaboravljen
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)