LEPO IZGLEDA, JOŠ LEPŠEG JE UKUSA Jednostavna torta koju možete stalno praviti
Poslastica idealna za goste.
Crno bela torta
Sastojci:
500 g kora za rozen tortu
Za krem od maka:
450 ml mleka
150 g šećera
120 g maslaca
200 g mlevenog maka
90 g mlevenog keksa
Za žuti krem:
1/2 kesice pudinga od kokosa
3 kašike šećera
200 ml mleka
2 žumanceta
100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
šlag
Priprema:
Prašak za puding, žumanca i šećer razmutite u malo mleka. Ostatak mleka stavite da proključa, pa dodajte razmućeni puding, sve vreme mešajući. Ohladite, povremeno promešajte da se ne uhvati kožica. Ohlađen puding promešajte još malo mikserom. Umutite šlag od slatke pavlake i dodajte u puding. Sve zajedno mutite da dobijete glatku smesu. Krem od maka: Prokuvajte mleko sa šećerom i maslacom. U ključalo mleko
dodajte mleveni mak i mleveni keks. Kuvajte oko dva do tri minuta. Na prve tri kore sipajte vruć krem od maka, a četvrtu koru namažite žutom kremom. Zatim, opet tri kore namažite kremom od maka i odozgo stavite poslednju koru. Kolač pritisnite težim poslužavnikom na koji ste dodali dva kilograma šećera. Ostavite da prenoći. Sutradan premažite tortu šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)