LEPO IZGLEDA, JOŠ LEPŠEG JE UKUSA Jednostavna torta koju možete stalno praviti

Alo.rs

10:00

Slatki kutak 0

Poslastica idealna za goste.

LEPO IZGLEDA, JOŠ LEPŠEG JE UKUSA Jednostavna torta koju možete stalno praviti
pixabay

Crno bela torta

Sastojci:

500 g kora za rozen tortu

Za krem od maka:

450 ml mleka

150 g šećera

120 g maslaca

200 g mlevenog maka

90 g mlevenog keksa

Za žuti krem:

1/2 kesice pudinga od kokosa

3 kašike šećera

200 ml mleka

2 žumanceta

100 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

šlag

Priprema:

Prašak za puding, žumanca i šećer razmutite u malo mleka. Ostatak mleka stavite da proključa, pa dodajte razmućeni puding, sve vreme mešajući. Ohladite, povremeno promešajte da se ne uhvati kožica. Ohlađen puding promešajte još malo mikserom. Umutite šlag od slatke pavlake i dodajte u puding. Sve zajedno mutite da dobijete glatku smesu. Krem od maka: Prokuvajte mleko sa šećerom i maslacom. U ključalo mleko
dodajte mleveni mak i mleveni keks. Kuvajte oko dva do tri minuta. Na prve tri kore sipajte vruć krem od maka, a četvrtu koru namažite žutom kremom. Zatim, opet tri kore namažite kremom od maka i odozgo stavite poslednju koru. Kolač pritisnite težim poslužavnikom na koji ste dodali dva kilograma šećera. Ostavite da prenoći. Sutradan premažite tortu šlagom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading