SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pita od suvih šljiva je preukusna i morate je napraviti
Nema ko je neće zavoleti.
Pita od suvih šljiva
Sastojci:
18 tankih kora za pite
1 dl piva
1 dl ulja
1/2 kg suvih šljiva bez koštica
150 g seckanih oraha
600 g šećera
1/2 l vode
ulje za premazivanje i podmazivanje
Priprema:
Izmešajte pivo i 1 dl ulja. Šljive iseckajte na četvrtine. Pleh premažite uljem. Uzmite jednu koru, pa je četkom premažite mešavinom ulja i piva. Drugu koru stavite preko prve, pa i nju premažite. Treću koru stavite preko prve dve, pa na jedan kraj stavite iseckane šljive, celom dužinom. Pospite ih seckanim orasima, pa uvijte u tanki rolat i stavite ga u pleh. Postupak ponoviti s ostalim korama, formirajući ukupno 6 rolata. Sve rolate isecite na parčad željene veličine, pa ih premažite uljem. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 190 stepeni
45-50 minuta. U međuvremenu, stavite šećer i vodu u šerpu i zagrejte do vrenja. Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta. Pitu prelijte prelivom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZNAJU ŠVEĐANI ZA DOBAR UKUS Supa od OVOG voća njihovo je najpoznatije jelo
Cela porodica se okupi za ručkom.
TOPE SE U USTIMA Na posni petak ovaj slatkiš je idealan da se zasladite!
Ne može dan proći bez njega.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)