SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pita od suvih šljiva je preukusna i morate je napraviti
Nema ko je neće zavoleti.
Pita od suvih šljiva
Sastojci:
18 tankih kora za pite
1 dl piva
1 dl ulja
1/2 kg suvih šljiva bez koštica
150 g seckanih oraha
600 g šećera
1/2 l vode
ulje za premazivanje i podmazivanje
Priprema:
Izmešajte pivo i 1 dl ulja. Šljive iseckajte na četvrtine. Pleh premažite uljem. Uzmite jednu koru, pa je četkom premažite mešavinom ulja i piva. Drugu koru stavite preko prve, pa i nju premažite. Treću koru stavite preko prve dve, pa na jedan kraj stavite iseckane šljive, celom dužinom. Pospite ih seckanim orasima, pa uvijte u tanki rolat i stavite ga u pleh. Postupak ponoviti s ostalim korama, formirajući ukupno 6 rolata. Sve rolate isecite na parčad željene veličine, pa ih premažite uljem. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 190 stepeni
45-50 minuta. U međuvremenu, stavite šećer i vodu u šerpu i zagrejte do vrenja. Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta. Pitu prelijte prelivom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZNAJU ŠVEĐANI ZA DOBAR UKUS Supa od OVOG voća njihovo je najpoznatije jelo
Cela porodica se okupi za ručkom.
TOPE SE U USTIMA Na posni petak ovaj slatkiš je idealan da se zasladite!
Ne može dan proći bez njega.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)