PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Desert našeg detinjstva vratiće vas u lepša vremena

Alo.rs

12:00

Bakina vanglica 0

Tope se u ustima.

PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Desert našeg detinjstva vratiće vas u lepša vremena
Shutterstock

Knedle sa šljivama

Sastojci:

500 ml mleka

250 g griza

150 g prezli

1 jaje

1 kesica praška za pecivo

1 vanilin-šećer

cimet

25 šljiva

250 g brašna

Priprema:

Skuvajte pola litra mleka sa grizom. Sklonite i pustite da se ohladi. Na malo ulja propržite prezle, pa ostavite da se ohladi. Kada se griz ohladio, dodajte jaje, brašno i prašak za pecivo. Umesite testo i formirajte valjak koji ćete kasnije iseći na jednake komade. Od svakog komada napravite knedlu, pa u sredinu stavite šljivu. Umesto svežih, možete koristiti i suve šljive. Knedle stavite u prokuvanu vodu, malo posoljenu, pa skuvajte knedle. Gotove su kada isplivaju, a nakon toga ih kuvajte još 3-5 minuta. Vadite ih kašikom i stavite u prezlu. Stavljajte na tanjir, pa pospite vanilin-šećerom i cimetom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading