PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Desert našeg detinjstva vratiće vas u lepša vremena
Tope se u ustima.
Knedle sa šljivama
Sastojci:
500 ml mleka
250 g griza
150 g prezli
1 jaje
1 kesica praška za pecivo
1 vanilin-šećer
cimet
25 šljiva
250 g brašna
Priprema:
Skuvajte pola litra mleka sa grizom. Sklonite i pustite da se ohladi. Na malo ulja propržite prezle, pa ostavite da se ohladi. Kada se griz ohladio, dodajte jaje, brašno i prašak za pecivo. Umesite testo i formirajte valjak koji ćete kasnije iseći na jednake komade. Od svakog komada napravite knedlu, pa u sredinu stavite šljivu. Umesto svežih, možete koristiti i suve šljive. Knedle stavite u prokuvanu vodu, malo posoljenu, pa skuvajte knedle. Gotove su kada isplivaju, a nakon toga ih kuvajte još 3-5 minuta. Vadite ih kašikom i stavite u prezlu. Stavljajte na tanjir, pa pospite vanilin-šećerom i cimetom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOPE SE U USTIMA Na posni petak ovaj slatkiš je idealan da se zasladite!
Ne može dan proći bez njega.
SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)