PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Desert našeg detinjstva vratiće vas u lepša vremena
Tope se u ustima.

Knedle sa šljivama
Možda vas zanima:
TOPE SE U USTIMA Na posni petak ovaj slatkiš je idealan da se zasladite!
Ne može dan proći bez njega.


SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
Sastojci:
500 ml mleka
250 g griza
150 g prezli
1 jaje
1 kesica praška za pecivo
1 vanilin-šećer
cimet
25 šljiva
250 g brašna
Priprema:
Skuvajte pola litra mleka sa grizom. Sklonite i pustite da se ohladi. Na malo ulja propržite prezle, pa ostavite da se ohladi. Kada se griz ohladio, dodajte jaje, brašno i prašak za pecivo. Umesite testo i formirajte valjak koji ćete kasnije iseći na jednake komade. Od svakog komada napravite knedlu, pa u sredinu stavite šljivu. Umesto svežih, možete koristiti i suve šljive. Knedle stavite u prokuvanu vodu, malo posoljenu, pa skuvajte knedle. Gotove su kada isplivaju, a nakon toga ih kuvajte još 3-5 minuta. Vadite ih kašikom i stavite u prezlu. Stavljajte na tanjir, pa pospite vanilin-šećerom i cimetom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)