PO BAKINOM RECEPTU SU NAJBOLJE Desert našeg detinjstva vratiće vas u lepša vremena
Tope se u ustima.
Knedle sa šljivama
Sastojci:
500 ml mleka
250 g griza
150 g prezli
1 jaje
1 kesica praška za pecivo
1 vanilin-šećer
cimet
25 šljiva
250 g brašna
Priprema:
Skuvajte pola litra mleka sa grizom. Sklonite i pustite da se ohladi. Na malo ulja propržite prezle, pa ostavite da se ohladi. Kada se griz ohladio, dodajte jaje, brašno i prašak za pecivo. Umesite testo i formirajte valjak koji ćete kasnije iseći na jednake komade. Od svakog komada napravite knedlu, pa u sredinu stavite šljivu. Umesto svežih, možete koristiti i suve šljive. Knedle stavite u prokuvanu vodu, malo posoljenu, pa skuvajte knedle. Gotove su kada isplivaju, a nakon toga ih kuvajte još 3-5 minuta. Vadite ih kašikom i stavite u prezlu. Stavljajte na tanjir, pa pospite vanilin-šećerom i cimetom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOPE SE U USTIMA Na posni petak ovaj slatkiš je idealan da se zasladite!
Ne može dan proći bez njega.
SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)