ZASLADITE SE UKUSNIM KOLAČEM Slatkiš iz BAVARSKE sa šljivama još niste probali
Stalno ćete ga spremati.

Bavarski kolač sa šljivama
Možda vas zanima:

ČEŠKI DESERT NAJPOZNATIJI NA SVETU Napravite TRDELNIK kao iskusni češki kuvar
Možda je malo neobična priprema, ali snaći ćete se.

TRADICIONALNI RUMUNSKI RECEPT Napravite slasne palačinke od SIRA, oduševiće vas!
Nešto potpuno drugačije.

KAO BAKLAVA BEZ KORA Savršena poslastica iz Makedonije koja ima neodoljiv recept
Desert koja morate da probate.

KUBANSKI SLATKI RAJ Ako volite kafu, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu - Kofi flan
Kremasto i preukusno.
Sastojci:
100 g putera
250 ml mleka
500 g brašna
prstohvat soli
100 g šećera
10 g vanilin-šećera
30 g kvasaca
2 jajeta
1 kg šljiva
2 kašike šećera
Priprema:
Otopite maslac, pa u njega ulijte hladno mleko. U drugu činiju izmešajte ostale sastojke za testo, no pazite da so i kvasac ne stavite jedno do drugog. Dodajte to u prvu smesu. Miksajte testo dok se više ne bude lepilo za činiju, oko 20-40 minuta. Pokrijte testo peškirom i ostavite da se udvostruči. Opet ga premesite. Razvucite ga što tanje i stavite u namašćen kalup. Na testo poslažite što više prepolovljenih šljiva. Pecite kolač 25-35 minuta na 150 stepeni ili dok rubovi ne postanu zlatno-smeđi. Nakon vađenja iz rerne odmah pospite kolač šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)