DAJEMO VAM IDEJU ZA RUČAK Svinjski file sa ŠLJIVAMA je senzacija ukusa
Nećete moći da odolite ovom ukusu.
Svinjski file sa šljivama
Sastojci:
2 svinjska filea
10 suvih šljiva
1 kašika maslaca
2 kašike ulja
1 veća glavica crnog luka
150 ml belog vina
500 ml pileće supe
lovorov list
200-250 ml pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
Suve šljive isecite na krupnije kocke, pa ih potopite u vino. Ako nemate bistru supu, poslužiće vam i kocka za supu. U tom slučaju, kocku prelijte sa 500 ml vrele vode i ostavite da se otopi. Svinjski file očistite od eventualnih žilica ili masnoće, pa ga isecite na medaljone širine dva prsta. Posolite ih i pobiberite s obe
strane. U dubljem tiganju ili šerpi ispecite medaljone u mešavini ulja i maslaca, sa povremenim okretanjem da se obe strane ravnomerno ispeku. Ispečene medaljone izvadite iz šerpe, pa u šerpu ubacite sitno naseckan crni luk, vino i lovorov list. Krčkajte 5 minuta, pa ubacite šljive, pavlaku i bujon. Krčkajte još 10 minuta. Ubaciti ispečene medaljone i ostavite da se krčka do željene gustine. Jelo poslužite toplo, a kao prilog možete skuvati krompir-pire.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Sočno meso se topi u ustima
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
BUKVALNO SE ZA PRSTE LEPI Svinjska rebra po ovom receptu moraju svima da se dopadnu
Idealno je za svaku zgodu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)