DAJEMO VAM IDEJU ZA RUČAK Svinjski file sa ŠLJIVAMA je senzacija ukusa

Alo.rs

20:00

Sezonski recepti 0

Nećete moći da odolite ovom ukusu.

trpeza
Shutterstock

Svinjski file sa šljivama

Sastojci:

2 svinjska filea

10 suvih šljiva

1 kašika maslaca

2 kašike ulja

1 veća glavica crnog luka

150 ml belog vina

500 ml pileće supe

lovorov list

200-250 ml pavlake za kuvanje

so, biber

Priprema:

Suve šljive isecite na krupnije kocke, pa ih potopite u vino. Ako nemate bistru supu, poslužiće vam i kocka za supu. U tom slučaju, kocku prelijte sa 500 ml vrele vode i ostavite da se otopi. Svinjski file očistite od eventualnih žilica ili masnoće, pa ga isecite na medaljone širine dva prsta. Posolite ih i pobiberite s obe 
strane. U dubljem tiganju ili šerpi ispecite medaljone u mešavini ulja i maslaca, sa povremenim okretanjem da se obe strane ravnomerno ispeku. Ispečene medaljone izvadite iz šerpe, pa u šerpu ubacite sitno naseckan crni luk, vino i lovorov list. Krčkajte 5 minuta, pa ubacite šljive, pavlaku i bujon. Krčkajte još 10 minuta. Ubaciti ispečene medaljone i ostavite da se krčka do željene gustine. Jelo poslužite toplo, a kao prilog možete skuvati krompir-pire.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading