TOPE SE U USTIMA Na posni petak ovaj slatkiš je idealan da se zasladite!

Alo.rs

13:00

Slatki kutak 0

Ne može dan proći bez njega.

TOPE SE U USTIMA Na posni petak ovaj slatkiš je idealan da se zasladite!
Shutterstock

Posne kocke

Sastojci:

1 čaša ulja (2dl)

1 čaša šećera

2 čaše brašna

1 čaša soka iz kompota od šljiva

1/2 kesice praška za pecivo

1 kašika kakaoa

1 čaša šljiva iz kompota

5 kašika džema od šljiva

100 g čokolade

4 kašike ulja

Priprema:

U posudu staviti šećer, ulje, brašno, sok iz kompota, kakao, prašak za pecivo. Umutiti mikserom, dodati šljive iz kompota i izmešati. Masu staviti u pouljen kalup veličine 20×30 cm i posuti brašnom. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Kolač ohladiti i dok je još mlak, premazati ga džemom i preliti istopljenom čokoladom pomešanom sa 4 kašike ulja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading