TOPE SE U USTIMA Na posni petak ovaj slatkiš je idealan da se zasladite!
Ne može dan proći bez njega.
Posne kocke
Sastojci:
1 čaša ulja (2dl)
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1 čaša soka iz kompota od šljiva
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašika kakaoa
1 čaša šljiva iz kompota
5 kašika džema od šljiva
100 g čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
U posudu staviti šećer, ulje, brašno, sok iz kompota, kakao, prašak za pecivo. Umutiti mikserom, dodati šljive iz kompota i izmešati. Masu staviti u pouljen kalup veličine 20×30 cm i posuti brašnom. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Kolač ohladiti i dok je još mlak, premazati ga džemom i preliti istopljenom čokoladom pomešanom sa 4 kašike ulja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZNATE LI ŠTA JE PAPULA? Probajte da je napravite i ješćete je stalno!
Idealno je predjelo.
PUN TANJIR VITAMINA Piletina sa povrćem jede se uz posebno društvo
Oduševiće vas spoj ukusa.
PRAVI RECEPT ZA GRČKI SPECIJALITET Ovom suvlakiju niko ne može da odoli!
Oduševićete se ukusom.
NAJBOLJI RECEPT ZA SLATKO Neobični sastojci za jelo iz tegle od LJUTIH PAPRIKA
Može biti i doručak i večera.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)