BOGASTVO DOBROG UKUSA Bingo torta, poslastica za sve prilike
Od samog pogleda na sastojke rastu nam zazubice i bez obzira na malo složeniju pripremu i više koraka, svakako bi je trebalo napraviti barem jednom
Sastojci:
Za biskvit
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 8 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika ulja
- 1 kašiuka gorkog kakaoa
Za krem od keksa
- 350 g mlevenih keksa (pti ber, plazma)
- 250-300 ml gaziranog soka od narandže
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
Za krem od pudinga
- 3 kesice pudinga od vanile
- 900 ml mleka
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
Dodatni sastojci
300 g jafa keksa
300 g piškota
350-400 ml gaziranog soka od narandže
Za završni sloj i premazivanje torte
- 500 ml slatke pavlake
Priperema
1. U dubljoj činiji mikserom mutite jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen, pa dodajte prosejano brašno pomešano s kakaom i mlevene orahe, pa sve izmešajte. Dobijenu smesu izlijte u kalup za tortu (prečnika 28 cm) koji ste premazali maslacem i lagano ga pobrašnili.
2. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15-20 minuta, odnosno dok se biskvit ne počne odvajati od zidova kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz rerne i dobro ohladite.
3. Napravite krem od keksa: sameljite keks (pti ber, plazma) pa dodajte gazirani sok od narandže, maslac i šećer pa sve mikserom izradite u ujednačeni krem.
4. Napravite krem od pudinga: skuvajte 700 ml mleka, a s ostatkom mleka razmutite prašak za puding. Kad mleko provri, ulijte razmućeni prašak za puding i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte penasto umiućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.
5. Dobijeni krem podelite na dva dela i u jedan deo krema dodajte otopljenu čokoladu.
6. Složite tortu: na tacu stavite biskvit, preko njega ravnomerno premažite kremu od mlevenog keksa, potom preko kreme složite jafa keks, preko njih namažite žuti krem, na žuti krem složite piškote umočene u gazirani sok od narandže i na kraju preko piškota premažite čokoladni krem. Dobro ohladite.
7. Umutite slatku pavlaku pa njome premažite celu tortu i još jednom dobro ohladite. Pre služenja po želji ukrasite slatkim perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim dekorativnim elementima.
Možda vas zanima:
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)