BOGASTVO DOBROG UKUSA Bingo torta, poslastica za sve prilike

trpeza.rs

07:44

Slatki kutak 0

Od samog pogleda na sastojke rastu nam zazubice i bez obzira na malo složeniju pripremu i više koraka, svakako bi je trebalo napraviti barem jednom

BOGASTVO DOBROG UKUSA Bingo torta, poslastica za sve prilike
Shutterstock

Sastojci:

Za biskvit

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašiuka gorkog kakaoa

Za krem od keksa

  • 350 g mlevenih keksa (pti ber, plazma)
  • 250-300 ml gaziranog soka od narandže
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu

Za krem od pudinga

  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 900 ml mleka
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje

Dodatni sastojci

300 g jafa keksa
300 g piškota
350-400 ml gaziranog soka od narandže

Za završni sloj i premazivanje torte

  • 500 ml slatke pavlake

Priperema

1. U dubljoj činiji mikserom mutite jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen, pa dodajte prosejano brašno pomešano s kakaom i mlevene orahe, pa sve izmešajte. Dobijenu smesu izlijte u kalup za tortu (prečnika 28 cm) koji ste premazali maslacem i lagano ga pobrašnili.

2. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15-20 minuta, odnosno dok se biskvit ne počne odvajati od zidova kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz rerne i dobro ohladite.

3. Napravite krem od keksa: sameljite keks (pti ber, plazma) pa dodajte gazirani sok od narandže, maslac i šećer pa sve mikserom izradite u ujednačeni krem.

4. Napravite krem od pudinga: skuvajte 700 ml mleka, a s ostatkom mleka razmutite prašak za puding. Kad mleko provri, ulijte razmućeni prašak za puding i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte penasto umiućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.

5. Dobijeni krem podelite na dva dela i u jedan deo krema dodajte otopljenu čokoladu.

6. Složite tortu: na tacu stavite biskvit, preko njega ravnomerno premažite kremu od mlevenog keksa, potom preko kreme složite jafa keks, preko njih namažite žuti krem, na žuti krem složite piškote umočene u gazirani sok od narandže i na kraju preko piškota premažite čokoladni krem. Dobro ohladite.

7. Umutite slatku pavlaku pa njome premažite celu tortu i još jednom dobro ohladite. Pre služenja po želji ukrasite slatkim perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim dekorativnim elementima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading