BRZ I JEFTIN SLATKIŠ Fini starinski kolač za 400 dinara, uživaćete u svakom zalogaju
Kolač je gotov kada poprimi zlatno-žutu boju
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 350 g kukuruznog brašna
- 4 dcl mleka
- 2 dcl ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
U jednu činiji pomešajte jaja sa šećerom i miksujte 2-3 minuta dok smesa ne postane glatka i gusta. Potom u nju dodajte ulje i miksujte na najmanjoj brzini.
U drugoj činiji pomešajte kukuruzno brašno sa praškom za pecivo.
U činiji gde su vam pomešana jaja i šećer dodajte kukuruzno brašno, dobro promešajte i smesu sipajte u prethodno dobro podmazan pleh u koji ste posuli i malo kukuruznog brašna.
U zagrejanoj rerni peći između 20 i 30 minuta.
Možda vas zanima:
SAVRŠENA KOMBINACIJA Torta sa plazmom i mlekom u prahu, nežnog i sočnog ukusa
Mleko u prahu i plazma… savršena kombinacija. Korice su tanke i prelivaju se mlekom, filovi su kremasti… ma prosto se topi u ustima…
Najkremastiji kolač, gotov za 10 minuta: Razgrabi se do zadnje mrvice, a pravi se od par jeftinih sastojaka
Slatki desert sa ukusom kafe uvek je sjajan izbor za brzo posluženje uz šoljicu kafe, naročito ako vam za njegovu pripremu ne treba mnogo vremena i sastojaka
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Kolač san snova, bolji ne postoji
Najkremastija polastica koja se pojede za 15 minuta
FINI, KREMASTI SLATKIŠ Mekane mlečne kocke, kolač u koji ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
Mekane i sočne mlečne kocke oduševiće i one koji nisu ljubitelji kolača. Sa njima jednostavno nema greške
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)